CocoVin palkintotuotepakettiini valitsin mm. tuotteita, joista voi valmistaa suklaata. Koska nämä raaka-aineet ovat minulle vielä vieraita, aloitin suklaan kokeilun valmiilla reseptillä, jonka löysin CocoVin facebook-sivuilta. Tämän suklaan valmisteluihin ei mennyt paljon aikaa, ainoastaan pakastimessa jäähtymistä joutui odottamaan malttamattomana pitkän tovin. Tai pitkältä se ainakin tuntui, kun tiesi herkkuja olevan tulossa. Vihdoin kuitenkin suklaata pääsi maistamaan. Maultaan ja koostumukseltaan tämä suklaa on samankaltaista kuin kaupan tumma suklaa. Enemmän olen makeamman ja suussa sulavamman maitosuklaan ja valkosuklaan ystävä, mutta en toki tummastakaan koskaan kieltäydy. Kyllä se tummempikin suklaa menee, eikä nämäkään hassumpia olleet. Ja näitä saattoi vieläpä syödä hyvällä omalla tunnolla. Raakasuklaa on terveellistä. Aineksia suklaan tekemiseen vielä riittää, joten erilaiset kokeilut jatkuvat. Näitäkin vielä voisin hyvin tehdä lisää.
Vaniljainen mantelisuklaa
50 g kaakaovoita
50 g kaakaomassaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/4 tl suola
3/4 tl aitoa vaniljajauhetta
manteleita
Hienonna veitsellä kaakaomassa. Sulata kaakaomassa ja -voi kattilassa vesihauteessa juoksevaksi. Lisää vaniljajauhe, hunaja sekä suola. Maista massaa tarvitseeko lisää makeutta. Asettele muotteihin manteleita 1 tai 2 kappaletta per muotti. Kaada muotteihin massa, ja jäähdytä pakastimessa 45 minuuttia.
Kaakaovoi ja -massa saatu CocoVilta reseptikilpailun palkintona. |