torstai 28. marraskuuta 2013

Savujuustoinen palvi-perunamuhennos


Eilen alkoi taas pientä paniikkia iskeä, kun ruoanlaiton aika läheni, mutta mitään sopivaa ruokaa ei mielessä ollut. Availin kaappeja katsellen mitä sopivia raaka-aineita löytyisi. Perunoita oli kellarista haettuna, hevospalvia vielä palanen, pätkä purjoakin oli jääkaapin vihanneslaatikossa ja purkki savujuuston makuista ruokakermaa. Eiköhän niistä jonkin aterian saisi aikaiseksi. Ensin ajattelin, että olisin nakannut ainekset uuniin kiusaustyyppiseksi vuoaksi, mutta aika ei enää riittänyt siihen. Niinpä päädyin pannulla paistamaan ja kannen alla hauduttamaan raaka-aineet muhennokseksi. Muhennos valmistuikin tosi nopeasti. Esivalmistelujen jälkeen paistamiseen ja kypsyttämiseen ei mennyt enää kuin vajaa parikymmentä minuuttia. Eli aika mainio ruoka aikansa puolesta arkiateriaksi, ja makukin muhennoksessa oli oikein maukas. Hevospalvin voi halutessaan vaihtaa vaikka palvikinkuksi.

Savujuustoinen palvi-perunamuhennos

nokare voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynttä
kymmenkunta perunaa
reilu pala purjoa
1 prk savujuuston makuista ruokakermaa
n. 150 g hevospalvia tai palvikinkkua
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen isoja kapriksia

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Sulata pannulla voi ja laita sipulit kuullottumaan. Kuori ja kuutioi perunat ja lisää pannulle. Jatka kuullottamista. Leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi ja lisää pannulle. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Hauduta kannen alla n. 10 - 15 minuuttia, kunnes perunakuutiot on kypsiä. Leikkaa palviliha kuutioiksi ja lisää kuutiot lopuksi muhennoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle lopuksi kaprikset.

4 kommenttia:

  1. Ihanan muhevan näköistä. Hevospalvi vaan on ylihyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli oikein hyvän makuista, ja kätevästi koko ateria valmistui samalla pannulla. Ei tuon kanssa tarvittu lisukkeita. Minulla hevospalvi menee näin ruoissa, paljaaltaan siivuina en sitten niin kauheasti välitä syödä. Miehelle sitten on suurta herkkua miten vain.:)

      Poista
  2. Näyttää oikein herkulliselta, oikein hyvät ainekset tässä! Tällaista voisinkin tehdä, nami. Voin kuvitella miten hyvin uppooaa meidän miesväellekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli hyvää. Tuo ruokakerma vielä hyvin yhdistää kaikki ainekset ja antaa ihanan maun. Mausteeksi tämä ei sitten kaipaakaan suolaa ja pippuria kummempaa.:) Kovin isoa annosta tästä vain ei tullut. Eväsruoaksi ei jäänyt, mutta ei haitannut. Salaattikuureja välillä miehellekin.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-