tiistai 26. marraskuuta 2013

Fredrik Eriksson: Silliä ja silakkaa - Perinteiseen tapaan ja uusin vivahtein


Fredrik Erikssonin Silliä ja silakkaa - Perinteiseen tapaan ja uusin vivahtein (Tammi 2013, suomennos Jenna Yli-Knuutila, valokuvat Magnus Skoglöf ja Tina Axelsson) herätti odotukseni kirjan suhteen jo pelkästään nimen ja kannen perusteella. Eikä turhaan. Lukiessani kirjaa läpi, lähes joka reseptin kohdalla ajattelin: "tätä pitää tehdä".


Kirja sisältää sata reseptiä sillille ja silakalle. Osa resepteistä on kirjan nimen mukaisesti perinteisiä, mutta uusiakin ideoita joukossa on runsaasti. Ja oikeastaan onkin ihan mukavaa, että kaikki silli- ja silakkareseptit löytyvät samojen kansien välistä, ihan niistä perinteisistä lähtien.


Kirjasta löytyy myös kuvitetut ohjeet kalojen käsittelylle. Varsinkin vasta-aloittelijoita ajatellen on hyvä, että perkaamiseenkin tulee ohjeet kirjan mukana. Reseptit puolestaan ovat selkeitä, ja raaka-aineet helposti saatavilla.


Hienoa kirjassa on mielestäni myös se, että kalareseptien lisäksi on annettu reseptejä erilaisille lisukkeille. Kirjan loppupuolella on jokunen ohje erilaisille leiville, juustoille ja snapseille, jotka sopivat silli- ja silakkaruokien kanssa tarjottavaksi. Ja voihan lisukkeita hyvin tehdä muulloinkin ilman silliä ja silakkaa.


Kirjan kuvituskin on makuuni. Jo pelkät kuvat houkuttelevat kokeilemaan, ennen kuin on edes katsonut, mitä itse resepti sisältää. Hyvä hankinta tämä kirja on ainakin kaikkien kalaruokien ystävien keittokirjahyllyyn. 


Kirja saatu WSOY:ltä

4 kommenttia:

 1. Kirjan erilaiset kalaherkut näyttävät todella hyviltä. Mukavaa joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on pullollaan ihania reseptejä. Kokeiltua tulee varmasti vaikka mitä. Kiitos, samoin sinulle!:) Jouluvalmisteluja pitääkin pikkuhiljaa aloitella.

   Poista
 2. Kauniit kuvat näyttäisi kirjassa olevan. Toivottavasti saadaan pian lisää "maistiaisia" kirjasta blogisi kautta reseptien muodossa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kuvitus ja hyviä reseptejä.:) Jouluksi varmasti tulee silliä ja silakoita tehtyä myös tämän kirjan ohjeilla, ja tännekin niistä sitten tulee.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-