Eilen valmistin kirjolohifileen uunissa. Resepti on hyvin simppeli, mutta lopputulos kuitenkin oikein maukas. Fileen päälle juustoraaste sulaa herkulliseksi kerrokseksi ja mausteeksi riittää ihan peruskalamausteet, suola, pippuri, sitruuna ja tilli. Lisukkeena syötiin viipaleperunoita sekä mehukasta raastesalaattia porkkanasta ja kyssäkaalista karpaloilla ryyditettynä. Ruoka oli hyvää, mutta valmistui harmillisen myöhään. Pimeä tulee jo niin aikaisin, ettei aina ehdi kaikkea valmistamaan valoisaan aikaan, ja siitähän kuvien laatu kärsii. Eilenkin jouduin kuvatessa turvautumaan salamaan, ja salamalla otetut kuvat on hirveitä! Täytyy joskus katsella kameraan ulkopuolista salamaa, sillä saisi parempia kuvia, kun salaman kohdistusta pystyy säätelemään ja valosta tulee pehmeämpää. Mutta nyt pitää vain toistaiseksi yrittää pärjätä näinkin.
Kirjolohifile juustokuorrutteella
n. 700 g ruodoton ja nahaton kirjolohifile
suolaa
viherpippuria myllystä
sitruunamehua
hienonnettua tilliä
2 dl juustoraastetta
1 - 2 dl ruokakermaa
Aseta kirjolohifile uunivuokaan ja mausta pinta hyvin suolalla, viherpippurilla sekä sitruunamehulla. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli ja sitten juustoraaste. Kaada päälle ruokakermaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Kivan ruokablogin löysinkin.
VastaaPoistaJa ihan hyvät kuvat on.
Tää ohje voi sopia huomiseksi minulle :P
Kiitos.:) Kiva, kun löysit tänne. Toivottavasti maistui, jos teit.:)
PoistaMaukasta lohta tulee näin. Juustohan on aina hyvää ruoassa kuin ruoassa.:) Mekin ostimme eilen kaksi kokonaista kirjolohta, kun olivat niin halpoja. Toinen menee meilläkin graaviksi. Toinen ehkä savustetaan.:)
VastaaPoista