sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Pikkelöidyt viinirypäleet juustotarjottimelle

 Yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa.


Tämä vuosi alkaa kulkea jo vääjäämättömästi kohti loppuaan. Loppuvuosihan on aina yhtä juhlaa, juhlat juhlan perään. On isäinpäivää, itsenäisyyspäivää, joulua, uuden vuoden aattoa.. Mikäpä olisi sen parempaa tarjottavaa kuin juustot ja viinit! Juustotarjotin on helppo ja vaivaton koota, mutta siitä saa halutessaan hyvin näyttävän. Yksinkertaisimmillaankin juustotarjotin viineineen on loistovalinta juhlapäivien herkutteluun. Ainakin meillä juustot ja viinit kuuluvat olennaisena osana loppuvuoden juhlapäiviin. Juustotarjottimella on totuttu näkemään aina viinirypäleitä. Meillä paahtaminen ja pikkelöinti on kova sana. Koska olen jo aiemmin ehtinyt viinirypäleitä paahtaa, nyt oli pikkelöinnin vuoro. Viinirypäleet pikkelöimällä juustotarjottimelle saa helposti uutta twistiä. Siinä missä paahtaminen tuo viinirypäleisiin lisää makeutta, pikkelöinti taas antaa pientä hapokkuutta ja mausteisuutta. Pikkelöidyt viinirypäleet taittavat mukavasti juustojen rasvaisuutta.

 
Eikä juustotarjotinta ilman viiniä. Meillä juustojen kanssa valitaan useimmiten punaviiniä, ja tällä kerralla joimme juustojen kera portugalilaista LAB Signature 2016 -punaviiniä. Mehevä ja hilloinen viini on täyteläistä, keskitanniinista ja mausteista. Viinin maussa on karhunvatukkaa, mustaherukkaa sekä hapankirsikkaa. Paahteinen ja harmoninen viini, joka sopii mainiosti myös aromikkaille tummille liharuoille. LAB Signature maksaa 14,98 €. Hinta-laatusuhde on viinissä aika kohdallaan. Meille LAB Signature oli erittäin miellyttävä uusi tuttavuus, juuri meidän makuumme. Tätä ostetaan jatkossakin!
 

Pikkelöidyt viinirypäleet juustotarjottimelle

250 g siemenettömiä viinirypäleitä
1/2 dl vettä
1/2 punaviinietikkaa
1/4 dl sokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
ripaus suolaa
 
Pese viinirypäleet, irrota ne tertuistaan ja halkaise. Mittaa kattilaan vesi, punaviinietikka ja sokeri. Lisää kanelitanko, tähtianikset, laakerinlehti, mustapippurit ja ripaus suolaa. Kiehauta liemi ja lisää halkaistut viinirypäleet. Kiehauta uudelleen ja nosta sitten kattila liedeltä. Laita viinirypäleet liemineen puhtaaseen lasipurkkiin, jäähdytä ja anna maustua muutamasta tunnista seuraavaan päivään. Tarjoile pikkelöidyt viinirypäleet juustojen kera.


  Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan!

2 kommenttia:

 1. Kuva tarjoaa silmänruokaa aistikkaalla asetelmalla.
  Ostin jokin aika sitten mustikkajuustoa, mielenkiintoinen juusto.
  Voisikohan juustosta loihtia jotain jälkkäriä?
  Pikkelöidyt viinirypäleet sopivat myös liha ja broileriruokien seuraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkajuusto kuulostaa mielenkiintoiselta. Varmasti siitä jonkun jälkiruoankin saisi. Pikkelöidyt viinirypäleet sopii tosiaan muuhunkin kuin juustojen kanssa. Salaatin joukkoonkin antaa makua.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-