perjantai 20. marraskuuta 2020

Poro-suppilovahverorisotto

Yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa.

Risotto on siitä kiva ruoka, koska se on hyvin muuntautumiskykyinen, ja siitä saa helposti sekä arkeen että juhlaan sopivaa ruokaa. Arkena meillä valitaan risottoon edullisempia raaka-aineita ja tehdään risotosta myös kevyempi ilman parmesaania ja voita. Juhlavammassa risotossa taas aineksissa ja kaloreissa ei säästellä. Itsenäisyyspäivä lähestyy ja yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa tein risottoreseptin, joka sopisi hyvin ateriaksi maamme itsenäisyyttä juhliessa. Kotimaamme metsät tarjoavat hienoja raaka-aineksia ruokapöytäämme, ja niin minunkin risottooni valikoitui suppilovahveroja, poroa ja puolukoita. Tämä juhlava risotto valmistuu puolessa tunnissa, niin keittiössäkään ei tarvitse ihan koko päivää huhkia, vaan aikaa ja voimia jää juhlimisellekin.


Nugan Dreamer's Chardonnay 2019 on runsas ja paahteinen valkoviini. Kuiva ja hapokas viini on hedelmäinen, tamminen ja tasapainoinen. Nugan Dreamer's Chardonnay 2019 sopii grillatulle tai paistetulle vaalealle lihalle sekä täyteläisille punalihaisille kalaruoille. Viini sopi oikein hyvin myös poro-suppilovahverorisoton kanssa, koska parmesaani ja voi tuo risotolle tuhtiutta ja kermaisuutta, ja suppilovahveroissa ja porossa on runsaasti makua. Nugan Dreamer's Chardonnay 2019 maksaa 12,98 €.


Poro-suppilovahverorisotto

1 - 2 rkl oliiviöljyä
1 l suppilovahveroita
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
n. 10 dl kasvislientä
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
25 g voita
2 dl raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
puolukoita
persiljaa

Paista suppilovahveroista ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon oliiviöljy sekä hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota hetken aikaa, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon valkoviini. Kun viini on haihtunut, lisää kasvislientä vähän kerrallaan. Anna liemen aina haihtua, ennen kuin lisäät uutta. Jatka n. 15 - 20 minuuttia lisäten lientä vähän kerrallaan aina tarvittaessa niin kauan, kunnes riisi on sopivan kypsää. Lisää joukkoon kylmäsavustettu pororouhe. Lisää voi sekä raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla. Annostele risotto lautasille ja ripottele annosten pinnalle parmesaania, puolukoita ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-