torstai 26. marraskuuta 2020

Riimipeuracrostinit

 Yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa.Joulu lähestyy jo hurjaa vauhtia ja saa alkaa pikkuhiljaa miettimään tämän vuoden joulumenua. Riimipeura on mainio tarjottava joulupöydässä. Sen valmistus ei vie paljon aikaa, ja sen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, ja laittaa vaikka pakkaseen odottamaan tarjoiluhetkeä. Ohuita riimipeurasiivuja voi laittaa tarjolle sellaisenaan muun jouluruoan ohella syötäväksi tai sitten voi tehdä vaikka pieniä alkupalaleipiä. Riimipeuracrostinit ovat maukkaita ja näyttäviä alkupalana tai pikkupurtavana iltaa istuessa. Riimilihaa voit tehdä myös vaikka hirvestä, porosta tai naudasta.
 

Riimipeuracrostinien kanssa tarjottavaksi sopii Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2017, joka on mehevä ja hilloinen punaviini. Ranskalaisessa huippuviinissä on runsas ja rustiikkinen maku. Viini on keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, luumuinen ja mausteinen. Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud maksaa 31,98 €, mutta välillä kannattaa kunnolla satsata viiniinkin, varsinkin isoina juhlapyhinä. Viini sopii mainiosti myös riistalinnuille, naudalle, lampaalle, suurriistalle ja juustoille.


Riimipeuracrostinit

Riimipeura:
300 g peuran sisäfileetä
2 - 3 tl giniä
2 tl karkeaa merisuolaa
2 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Poista fileestä mahdolliset kalvot. Hiero fileeseen giniä. Murskaa morttelissa merisuola, mustapippurit ja rosmariini. Hiero mausteseos fileen pintaan. Kääri filee tiukasti tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 1 - 2 vuorokaudeksi maustumaan. Laita kevyt paino fileen päälle ja kääntele filettä jokusen kerran maustumisen aikana. Kun filee on maustunut, pyyhi pinta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voit myös pakastaa fileen myöhempää käyttöä varten.

Lisäksi:
patonkia
oliiviöljyä
parmesaanituorejuustoa
rucolaa
puolukoita

Leikkaa patonki siivuiksi ja sivele siivuille oliiviöljyä. Paahda patonkisiivuja uunissa 200 asteessa vajaa 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Levitä patonkisiivuille parmesaanituorejuustoa, lisää päälle riimipeurasiivuja, rucolaa ja puolukoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-