Yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa.
Riimipeuracrostinien kanssa tarjottavaksi sopii Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2017, joka on mehevä ja hilloinen punaviini. Ranskalaisessa huippuviinissä on runsas ja rustiikkinen maku. Viini on keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, luumuinen ja mausteinen. Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud maksaa 31,98 €, mutta välillä kannattaa kunnolla satsata viiniinkin, varsinkin isoina juhlapyhinä. Viini sopii mainiosti myös riistalinnuille, naudalle, lampaalle, suurriistalle ja juustoille.
Riimipeuracrostinit
Riimipeura:
300 g peuran sisäfileetä
2 - 3 tl giniä
2 tl karkeaa merisuolaa
2 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia
Poista fileestä mahdolliset kalvot. Hiero fileeseen giniä. Murskaa morttelissa merisuola, mustapippurit ja rosmariini. Hiero mausteseos fileen pintaan. Kääri filee tiukasti tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 1 - 2 vuorokaudeksi maustumaan. Laita kevyt paino fileen päälle ja kääntele filettä jokusen kerran maustumisen aikana. Kun filee on maustunut, pyyhi pinta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voit myös pakastaa fileen myöhempää käyttöä varten.
Lisäksi:
patonkia
oliiviöljyä
parmesaanituorejuustoa
rucolaa
puolukoita
Leikkaa patonki siivuiksi ja sivele siivuille oliiviöljyä. Paahda patonkisiivuja uunissa 200 asteessa vajaa 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Levitä patonkisiivuille parmesaanituorejuustoa, lisää päälle riimipeurasiivuja, rucolaa ja puolukoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-