torstai 18. helmikuuta 2016

Paahdetut viinirypäleet


Paahdettuna kaikki on yleensä parempaa. Juurekset ja vihannekset maistuvat useimmiten parhailta, kun paahtaminen tuo maut hienosti esille ja tiivistää ne. Senpä vuoksi oli pakko kokeilla myös viimeisintä villitystä, eli viinirypäleiden paahtamista. Tuumasta siis toimeen ja paahdoin uunissa rasiallisen tummia viinirypäleitä. Paahtamisen jälkeen rypäleet olivat entistä mehukkaampia ja todella makeita. Paahdetut viinirypäleet söimme patongin ja hyvän juuston kera. Paahdetut viinirypäleet ovatkin täydellisiä juustotarjottimelle. Jos viinirypäleitä on tarkoitus syödä pelkästään, silloin kuitenkin suosittelen syömään ne ilman paahtamista, jolloin ne ovat kaikkein terveellisimpiä. Paahdetut rypäleet taas sopivat paremmin lisukkeeksi.

Paahdetut viinirypäleet

1 rs viinirypäleitä
n. 1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Pese ja kuivaa rypäleet huolellisesti. Pyöräytä rypäleet oliiviöljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan öljypinnan. Ripottele rypäleille hieman suolaa ja mustapippuria. Asettele pienet rypäletertut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min. Käännä tertut ja jatka paahtamista vielä n. 5 min., kunnes rypäleet ovat hieman rypistyneet. Varo kuitenkin kärväyttämästä niitä. Anna rypäleiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja tarjoile esim. juustotarjottimella.

4 kommenttia:

  1. Ei vitsit kuinka kauniin värisiks nuo rypäleet muuttuvat ♥

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos muistutuksesta! Pitää taas paahtaa rypäleitä, vuohenjuusto <3 paahdetut rypäleet.

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva! Pitäiskin kokeilla joskus paahtamistakin;olen lähinnä kuivatellut niitä kuivurissa pehmeiksi rusinoiksi.

    VastaaPoista
  4. Ooh, nämä kuullostavat ihanalta lisältä juustotarjottimelle! :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-