sunnuntai 21. helmikuuta 2016
Moskovan pata
Moskovan pata on aika vaatimattoman näköinen pataruoka, mutta jos pata sisältää mureaksi haudutettua naudan lihaa, Aurajuustoa, smetanaa, suolakurkkuja ja hunajaa, voiko se vaatimattomasta ulkomuodostaan huolimatta olla muuta kuin hyvää? No, ei voi! Moskovan pata on niin herkullista, että sitä tulee helposti syötyä vähän liikaakin. Vaikka nälkä on jo mennyt, on vain pakko ottaa vielä vähän lisää. Moskovan pata on täydellistä pakkaspäivien ruokaa.
Moskovan pata
600 g naudan paistilihakuutioita
1 tai 2 sipulia
3 suolakurkkua
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl vehnäjauhoja
lihalientä
1/2 pkt Aurajuustoa
1 prk smetanaa
pippuria myllystä
(suolaa)
Paistamiseen:
voita
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi kaksi suolakurkkua. Sulata pannulla voita ja kuullota sipuleita n. 5 min. Lisää pannulle suolakurkkukuutiot ja hunaja, ja jatka paistamista vielä n. 5 min. Siirrä sipulit ja suolakurkut pataan. Ruskista pannulla naudan paistilihakuutiot pienissä erissä ja siirrä ruskistetut lihat pataan. Sekoita pataan ainesten joukkoon vehnäjauhot ja sekoita joukkoon lihalientä niin, että ainekset juuri peittyvät. Murustele pataan Aurajuusto ja lisää joukkoon myös smetana. Mausta pata pippurilla. Peitä pata kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 tunti. Poista kansi ja anna padan olla vielä uunissa 150 asteessa n. 30 min., kunnes pinta saa vähän väriä ja kastike sakenee. Ota pata uunista, tarkista suola ja kuutioi päälle vielä yksi suolakurkku. Tarjoile Moskovan pataa esim. perunamuusin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam! ...paitsi toi aurajuusto, se ei vaan uppoa siedätysyrityksistä huolimatta. Mutta ehdottomasti muuten kokeiltava resepti :)
VastaaPoistaTuo ohje kuulosti ensin ihan liian monimutkaiselta, siis liikaa makuja, luulin, mutta oikeasti, toisin oli, eli nam!
VastaaPoistaTuo annos todistaa, ettei ruoan tarvitse olla monimutkaista ollakseen hyvää :) Niitä pakkaspäiviä odotellessa...
VastaaPoistaTämä on meillä ihan lempparia! Lihana on tosin karjalanpaistilihat, kun on helpommin saatavilla täällä päin :)
VastaaPoistaMinulla pakkasessa pala possun ulkofileetä, voisikohan naudan sijasta käyttää sitä tähän ruokaan? :D
VastaaPoistaOlen tehnyt tätä jonkun kerran myös possusta ihan samasta syystä, kun sitä on sopivasti sattunut pakastimessa olemaan. Pikkaisen rasvaisempaa tulee possusta, kun jo Aurajuusto ja smetanakin pataan rasvaan tuo, mutta jos se ei haittaa, niin tee vain vaikka siitä possun ulkofileestäkin.:)
PoistaAnonyymi Meillä mies nimenomaan vaatii naudan lisäksi tähän pataan possua tuomaan rasvaisuutta koska nauta on itsessään niin kuivaa. Käytän siis usein naudan suikalepaistia sekä porsaan kassleria. Tulee kyllä niin hyvää!
VastaaPoista