perjantai 17. tammikuuta 2020

Piparikakku


Palataan vielä ajassa kuukauden verran taakse päin, jouluun. Viime vuosina olen ihastunut keksikakkuihin, koska ne ovat kauniita ja herkullisia. Kun Lidlin ruokalehdessä oli joulun alla piparkakkutaikinasta leivottu jouluinen keksikakku, tiesin heti mitä meilläkin tarjotaan jouluna kahvipöydässä. Kätevää, kun piparipohjat sai tehdä jo hyvissä ajoin ennen joulua valmiiksi ja jouluaattona äkkiä vain pursotteli täytteet ja latoi päälle koristeet. Keksikakku oli hyvää piparkakkutaikinastakin tehtynä, ja riittoisaa. Pieni siivu kahvin kanssa riittää hyvin. Ensi jouluna tätä voisi tehdä vaikka pieninä annoskakkusinakin.

Piparikakku

500 g piparitaikinaa

Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
0,75 dl tomusokeria

Koristeeksi:
viinirypäleitä
säilykekirsikoita
piparipalloja
syötäviä kultahelmiä
lumihiutalekoristerakeita

Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa levystä veitsellä kolme noin 35 cm:n korkuista, kuusen muotoista palaa. Paista levyt leivinpaperin päällä uunipellillä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, suklaasula ja tomusokeri. Kokoa kakku asettamalla yksi jäähtynyt piparipohja tarjoiluvadille. Levitä tai pursota 1/3 täytteestä levylle. Nosta toinen levy päälle ja täytä 1/3 täytteellä. Nosta viimeinen levy paikoilleen ja kuorruta lopulla täytteellä. Koristele kakku.


2 kommenttia:

  1. kaunis jaherkullisen näköinen.miten leikkaus onnistuu?kysyy mestaritunari kakunleikkaaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksikakkujen leikkaaminen onnistuu ihan siististi. Pelkäsin alkuun itsekin, leviävätkö nuo, mutta ei. Keksipohjat hieman kostuvat ja pehmenevät, joten kasassa pysyy.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-