sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Keksikakku eli biscuit cake


Keksikakut ovat jo jonkin aikaa olleet hyvin trendikkäitä. Eli kakku, joka kootaan keksipohjista, kreemistä ja kauniista koristeista. Koristeina käytetään paljon marenkeja ja macaron-leivoksia, marjoja sekä syötäviä kukkia. Usein keksikakut on tehty numeron tai kirjaimen muotoon. Keksikakut ovat olleet niin kauniita, että sellaista on tehnyt mieli kokeilla leipoa itsekin heti ensimmäisestä näkemästäni keksikakkukuvasta lähtien. Ainoa asia mikä keksikakussa askarrutti, oli kakun leikattavuus. Niin, ja riittääkö edes omat leipomistaidot... Keksikakkua katsellessa luulisi, ettei se millään voi pysyä koossa, kun siitä leikkaa palan, mutta pysyy se! Nyt leivoin keksikakun miehen nimipäivän kunniaksi, mutta jatkossa uskallan tehdä keksikakun isompiinkin juhliin. Sen lisäksi, että keksikakku on todella kaunis (eikä romahda leikattaessa), se on myös herkullinen. Keksikakkuohjeen lainasin Annin Uunissa -blogista.


Keksikakku eli biscuit cake

Sokerikeksitaikina (n. 4 isoa keksiä tai useampi pienempi):
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Siro sokeria
1 keltuainen
1 tl vanilja-aromia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Mittaa voi isoon kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa kuohkeaksi sekä vaaleaksi. Lisää keltuainen sekä vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten miedolla teholla. Kun taikina näyttää tasaiselta, lopeta vatkaus ja kippaa taikina jauhoitetulle alustalle. Taputtele taikina litteäksi ja kiedo kelmuun – laita taikina jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli. Voit myös pakastaa taikinan halutessasi ja ottaa käyttöön kun aloitat keksiprojektisi. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla, ota muotilla taikinasta noin puolen sentin paksuisia keksejä. Paista keksejä 185 asteessa reilu 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kevyesti kultaista väriä pintaan. Jäähdytä keksejä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Kuorruta keksit lopuksi haluamallasi tavalla.


Vaniljakerma (riittää kolmeen kerrokseen):
 2 dl vispikermaa
 50 g mascarponea
 2 - 3 rkl tomusokeria
 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa sekaisin. Laita kerma pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.

Koristeeksi:
macaron-leivoksia
myrkyttömiä (syötäviä) kukkia
nonparelleja ja muita koristeita
mansikoita
marenkeja

Leivo keksit ohjeen mukaan ja anna keksien jäähtyä täysin. Voit tehdä 2 tai 3 kerroksisen keksikakun. Aseta keksi tarjoilualustalle tai kakkualustalle. Pursota vaniljakermaa tasaisesti keksin päälle – ensin reunat ja sitten keskelle. Nosta toinen keksi varovasti täytteen päälle (jos teet 3 kerroksisen toista vielä kerran). Pursota päällimmäisen keksin päälle vaniljakerma samaan tyyliin kuin muihin kerroksiin. Asettele lopuksi kaikki koristeet kerman/kakun päälle.


3 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-