Ruusukuppikakut
(8 kpl)
Taikina:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
vadelmacurdia
Kuorrute:
1 dl voita
2 1/2 dl mansikkatomusokeria
1 - 2 rkl maitoa
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Jaa taikina kahdeksaan muffinipellillä olevaan muffinivuokaan ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tee jäähtyneisiin kuppikakkuihin keskelle kolot esim. omenaporalla. Täytä kolot vadelmacurdilla. Valmista kuorrute. Vatkaa pehmennyttä voita sähkövatkaimella kulhossa. Sihtaa joukkoon mansikkatomusokeri hitaasti vatkaten. Vatkaa, kunnes sokeri sekoittuu voihin ja seos on kuohkeaa. Sekoita joukkoon maitoa sen verran, että kuorruteesta tulee helposti pursotettavaa. Pursota kuppikakkuihin ruusupursotus.
No oot onnistunu kyllä ihan täydellisesti noissa pursotuksissa, todella upeat! :)
VastaaPoistaKiitos. Hyvä tylla tuo M1, saa muitakin nättejä pursotuksia helposti. Seuraavaksi tekee mieli pursotella kermavaahdosta ruusuja kakkuun.:)
Poistajordan 13
VastaaPoistaoff white outlet
golden goose outlet
kobe
golden goose outlet