maanantai 23. syyskuuta 2019

Grillattu, marinoitu flank steak

Alkukesän hunaja saatu Forest Foodylta.


Grillikausi jatkuu edelleen ja vähintään kerran viikossa vielä grillaillaan. Grilliin meillä menee aina iso kasa kasviksia ja useimmiten jotain lihaa, nautaa tai kanaa. Naudan kuve eli flank steak on meillä usein grillattavana. Se on niin hyvää ja vieläpä tosi nopea grillattava. Flank steak kannattaa ensin marinoida, koska se tekee lihasta mureampaa. Maukas öljypohjainen marinadi saa hapokkuutta punaviinietikasta, suolaisuutta soijakastikeesta sekä makeutta hunajasta. Makua antavat lisäksi valkosipuli ja mustapippuri. Flank steak saa mielellään marinoitua yön yli. Ennen grillaamista pinnan voi vielä maustaa kevyesti sormisuolalla ja mustapippurilla. Jos flank steakin kanssa kaipaa kastiketta, chimichurri on loistovalinta.


Tänä kesänä olen käyttänyt flank steakin marinadissa Forest Foodylta yhteistyön kautta saamaani Nordic Bee Co.:n maukasta ja makeaa monikukkahunajaa. Alkukesän hunajassa on sopivan notkea koostumus, joten sen saa helposti myös marinadiin sekoittumaan. Ja on sitten muutoinkin todella hyvä hunaja. Varmasti parhaimpia hunajia, joita olen koskaan maistanut. Maku ja koostumus aivan täydellisiä! Meillä lapsikin on ihan hulluna Nordic Bee Co.:n hunajiin ja usein hän seisoo kaapin edessä ja pyytää saisiko taas vähän maistaa hunajaa. Kyllähän tuota lusikoi itsekin mielellään suoraan purkista suuhun.


Grillattu, marinoitu flank steak

n. 600 - 700 g flank steakia

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita oliiviöljy, punaviinietikka, soijakastike ja hunaja keskenään. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Lisää valkosipuli ja rouhittu mustapippuri marinadiin. Poista flank steak pakkauksesta, pyyhi pinta ja laita flank steak suljettavaan pussiin. Kaada joukkoon marinadi. Päästä pussista ilma pois ja sulje. Anna marinoitua mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Ota liha jääkaapista n. 30 min. ennen grillausta. Poista flank steak pussista ja pyyhi ylimääräiset marinadit pois. Mausta pinta kevyesti sormisuolalla ja mustapippurilla. Grillaa suoralla lämmöllä kuumassa grillissä n. 3 - 4 min. per puoli. Liha saa jäädä punertavaksi. Laita flank steak folion sisälle ja anna vetäytyä n. 15 min. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi ja tarjoile esim. chimichurri-kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-