sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Chimichurri-kastike


Argentiinalainen chimichurri-kastike on loistava lisuke etenkin grillatulle lihalle, mutta se maistuu myös muun lihan, broilerin, kalan ja kasvistenkin kanssa. Mausteista chimichurri-kastiketta voi käyttää myös marinointiin. Tällä kertaa söimme chimichurria pannulla paistettujen rib-eye steakien kanssa ja sopi makuja täynnä oleva kastike hyvin vihreille parsoillekin. Kunhan grillikausi aloitetaan, ja omassa maassa alkaa silolehtipersilja ja korianteri kasvamaan, chimichurri löytynee pöydästämme tämän tästä.

Chimichurri-kastike

1 dl silolehtipersiljaa
1 dl korianteria
1- 2 valkosipulin kynsi
1/2 - 1 punainen chili
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Anna kastikkeen maustua viileässä ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Chimichurri on tosi ihana kastike,teen useinkin vaikken lihaa syö mutta on hyvää myös muiten juttujen kanssa.Esim, täällä torilla tulee grillattujen kasvisten kanssa aina kippo chimichurria mukaan:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-