tiistai 21. maaliskuuta 2017

Härkis-salaattitacot


Olihan sitä kokeiltava. Edes kerran. Siis tämän hetken trendikästä raaka-ainetta, Härkistä, eli härkäpavuista valmistettua jauhelihan kasvisvastinetta. Salaattitacoja varten oli jo cosmopolitan-salaatti ostettuna, vain jauheliha puuttui. Texmex-maustetun Härkiksen ollessa kaupassa tarjouksessa, suunnitelmat hieman muuttuivat ja jauheliha vaihtui Härkikseen. Cosmopolitan-salaatin lehdet soveltuvat hyvin täytettäväksi ja keveät salaattitacot maistuvat välillä perinteisten sijaan. Härkis-täytteelläkin tuli hyvät salaattitacot, ja ihan hyväksi tuotteeksi Härkis meillä todettiin. Miinuksena Härkiksessä on vain hinta. Jos Härkiksen kilohinta on puolet enemmän kuin jauhelihan, kyllä se jauhelihapaketti helpommin kaupasta mukaan lähtee.


Härkis-salaattitacot

Täyte:
1 rs Härkis Texmexiä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ruskeita papuja
1 - 2 rkl limemehua
ripaus ruskeaa raakaruokosokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
maun mukaan cayennepippuria
1 - 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta

Lisäksi:
cosmopolitan-salaatti
creme fraichea
punainen chili
kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Kaada pannulle tomaattimurska ja kiehauta. Lisää joukkoon valutetut ruskeat pavut ja härkis. Lisää mausteet ja keitä miedolla lämmöllä 10 - 15 min. Irrota salaatista lehdet, pese ne ja kuivaa ylimääräinen vesi pois. Täytä lehdet Härkis-täytteellä ja lisää päälle lohkottuja kirsikkatomaatteja, tuoretta chiliä ohuina siivuina, creme fraichea sekä korianterin lehtiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-