Yksi kevään odotetuimmista raaka-aineista löytyy taas kaupoista sopuhintaan. Kyseessä on tietenkin parsa, joka on meillä suuressa suosiossa, ja jota keväällä ja alkukesästä syömme nippukaupalla. Tämä nytkin valmistettu parsanippu oli meillä jo kevään kolmas. Kaikkein maukkainta parsasta tulee joko grillissä, uunissa tai pannulla paahtamalla. Pannussa paistamalla parsat valmistuvat ihanan nopeasti, muutamassa minuutissa. Tällä kertaa maustoin parsat valkosipulilla ja sitruunalla.
Pannulla paistettu parsa
1 nippu vihreitä parsoja
1 - 2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria myllystä
Kuori parsat nupuista alaspäin. Leikkaa varsista kovat kannat. Kuori valkospulin kynnet ja leikkaa ne muutamaan osaan. Sulata pannulla voi ja paista valkosipulin paloja siinä hetken aikaa. Lisää pannulle parsat ja paista muutaman minuutin ajan välillä kääntäen. Puserra parsoille sitruunamehua ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Oih, melkein haistan huumaavan valkosipulin ja sitruunan tuoksun, täällä tehtiin ekat parsat eilen. Ihan uusi tapa ja resepti, tulossa myöhemmin blogiin!
VastaaPoistaMä rakastan pannulla paistettuna parsasta. Ikinä enää keittele! Uunia täytyy kokeilla myös!
VastaaPoista