perjantai 17. maaliskuuta 2017

Lihapulla-pastavuoka


Lihapulla-pastavuoka on maukas arkiruoka, joka maistuu toki myös viikonloppuruokana. Moni työssäkäyvä voikin mieluummin jättää tämän valmistamisen viikonlopulle, jos lihapullien pyörittäminen arkena töiden jälkeen tuntuu liian työläältä, ja ruoan haluaa mieluummin pöytään vähän nopeammin ja pienemmällä vaivalla. Parasta lihapulla-pastavuoassa on tietenkin lihapullat, joita on vuoassa runsaasti. Näistä lihapullista tuli vieläpä erityisen meheviä ja pehmeitä juuston ansiosta. Kun vuokaan keskenään sekoitetut lihapullat, pastan ja tomaattikastikkeen gratinoi vielä juustolla, on lopputuloksena niin herkullinen ateria, että vuoka on tyhjä hetkessä. Jos haluat vuoassa olevan runsaasti kastiketta, voit valmistaa sitä vaikka tupla-annoksen.

Lihapulla-pastavuoka

Lihapullat:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
tilkka oliiviöljyä
1/2 dl korppujauhoja
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
1/2 dl vettä
1 kananmuna
1 dl juustokuutioita tai -raastetta
1 1/2 tl suolaa
1 tl maustepippuria
2 rkl tuoretta timjamia

Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua basilikaa
ripaus ruskeaa raakaruokosokeria

Lisäksi:
400 g pennepastaa
1 pallo mozzarellajuustoa
juustokuutioita tai -raastetta

Koristeeksi:
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja

Valmista lihapullat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet, ja kuullota ne pannulla oliiviöljyssä pehmeiksi. Sekoita kulhossa kuullotetut sipulit, korppujauhot, jogurtti tai kermaviili, vesi, kananmuna, juustokuutiot tai -raaste, suola, maustepippuri sekä hienonnettu timjami. Anna korppujauhojen turvota seoksessa n. 10 min. Sekoita joukkoon sitten jauheliha ja muotoile massasta lihapullia. Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 220 asteessa 10 - 12 min. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota pannulla oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle tomaattimurska ja punaviini. Mausta kastike ja keitä miedolla lämmöllä kastiketta hieman kasaan. Kaada uunivuokaan pasta ja tomaattikastike. Lisää joukkoon lihapullat ja sekoita kaikki keskenään varovasti sekaisin. Varo rikkomasta lihapullia. Revi mozzarellapallo paloiksi ja lisää palat vuokaan pastan päälle. Ripottele päälle juustokuutioita tai -raastetta ja gratinoi uunissa 225 asteessa n. 15 - 20 min. Ota vuoka uunista. Lisää päälle basilikan lehtiä sekä halkaistuja kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-