perjantai 15. kesäkuuta 2018

Ruususiirappi


Meidän vanha ihana runkoruusu kukkii taas täyttä häkää. Runkoruusun ruusujen terälehtiä olen ennenkin hyödyntänyt talouskäyttöön, ja vuosien mittaan olen tehnyt muun muassa herkullistakin herkullisempaa ruusunterälehtihilloa. Nyt keittelin terälehdistä kauniin punaista siirappia. Noin 10 minuutin keittämisen jälkeen ruususiirappi on vielä hyvin notkeassa muodossa, mutta keittelin siirapin lähinnä erilaisia juomia varten. Silloin ruususiirappi saakin jäädä ohuemmaksi. Jos siirapista haluaa paksumpaa, se onnistuu kauemmin keittämällä. Juomien lisäksi ruususiirappia voi käyttää jälkiruokiin, vaikka lettujen ja vohveleiden kanssa, ja tietenkin jäätelöannoksiin. Koska kesä tuli aikaisin, ja runkoruusu jo kukkii, ehtii se vielä kesän mittaan kukkimaan uudelleen kerran tai parikin. Pääsen siis tekemään vielä uudelleen ruusuisia herkkuja. Varmaan ainakin ruusunterälehtihilloa on taas tehtävä.


Ruususiirappi

2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
5 dl puhtaita ja myrkyttömiä ruusunterälehtiä
1/2 sitruunan mehu

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri liukenee veteen. Lisää joukkoon ruusunterälehdet sekä sitruunamehu. Keitä hiljakseen n. 10 min. tai kauemminkin, jos haluat siirapista paksumpaa. Siivilöi siirapista terälehdet pois ja pullota tai purkita puhtaaseen desinfioituun lasipulloon tai -purkkiin.


2 kommenttia:

  1. Tämmönen onkin ihan uus tuttavuus mulle, mielenkiintoista! On ehkä kauneimman väristä siirappia, mitä oon koskaan nähnyt ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan siirappia voinee tehdä mistä vain syötävistä kukista. Tuo meidän runkoruusu on tosi hienon värinen ja siirappiinkin tuli väriä hyvin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-