Runkoruusu alkoi hiljalleen lopetella kukkimistaan, ja hetken mielijohteesta keräsin terälehdet talteen keitelläkseni niistä hilloa. Muistin joskus nähneeni sopivan reseptin Sillä Sipuli -blogissa, ja sieltähän se Vivi-Ann Sjögrenin ruusunterälehtihillo -resepti löytyikin. Kovin työ oli poistaa terälehdistä valkoiset osat, joilla terälehdet on kukinnoissa kiinni. Tein hilloa puolitoistakertaisen määrän, ja 1,5 litraan uppoaa aikamoinen määrä terälehtiä. Itse hillo valmistui kuitenkin nopeasti sitten, kun ainekset oli valmiina. Valmis hillo on kauniin punaista ja todella hyvää!
Ruusunterälehtihillo
1 l tuoksuvien ruusujen terälehtiä kevyesti sullottuna
1 rkl sitruunankuoren suikaleita (vain keltaista osaa)
3 dl vettä
5 dl hillosokeria
sitruunamehua maun mukaan
Nypi pois terälehtien valkoinen piikki. Keitä terälehtiä ja sitruunakuorta 5 - 10 minuuttia vedessä. Tulos on harmaa ja kitkerä. Mutta, kun kaadat sekaan hillosokerin, muuttuu seos kauniin väriseksi ja ruusunmakuiseksi. Sekoita ja keitä vielä 5 - 10 minuuttia. Mausta vastapuristetulla sitruunamehulla. Hämmennä muutaman kerran hillon jäähtyessä niin, että terälehdet jakaantuvat tasaisesti. Kaada pieniin purkkeihin. Huom.! Ruusujen pitää olla myrkyttömiä!
Jos hillo on puoliks niin hyvää, kun kuvat on kauniita, niin kokolailla herkkua on.
VastaaPoistaHillo on ihanaa. Marmeladimaista ja niin ruusuista. Aika mahtavaa, kun kaikenlaista voi näin käyttää hyödyksi.:)
PoistaKaikki ei nypi valkoista osaa, mutta minusta terälehdet ovat muuten turhan kitkeriä. Ja hillo on i-ha-naa!
VastaaPoistaParempi nyppiä kitkerät osat pois, niin tulee parempi lopputulos. Kyllähän se siitä, kun toimeen ryhtyy. Ja hillo on todellakin vaivan arvoista.:)
Poista