Monenlaista marjaa kypsyy nyt niin paljon, että koko ajan tekee mieli tehdä niistä jotain hyvää heti tuoreeltaan. Eilen poimein taas yhden punaherukkapensaan tyhjäksi, ja pitihän marjoista samantien leipoakin. Tein meheviä punaherukka-kermaviilitäytteisiä ruutuja, jotka saivat kehuja, ja hupenivat silmissä. Ehkä pitää jatkossa leipoa näitä aina tuplamäärä...
Punaherukkaruudut
Taikina:
200 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
Täyte:
5 dl punaherukoita
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi sekä sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja nostele varovasti muun taikinan joukkoon. Levitä 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen uunivuoan (n. 25 x 30) pohjalle. Levitä pohjan päälle punaherukat. Sekoita keskenään kermaviili, muna sekä sokeri. Levitä seos marjojen päälle. Levitä lopputaikina nokareina pinnalle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Ihania kuvia ja piirakka on niin mehevän näköinen!
VastaaPoistaKiitos!:) Hyvää ja mehevää on.
PoistaOi, miten herkullisen näköistä. Onneksi meilläkin pensaat notkuvat punaviinimarjoja, niin pääsen testaamaan :)
VastaaPoistaNämä tekivät kyllä hyvin kauppansa. Pitää tehdä vielä uudelleen tuoreista marjoista.:) Marjoja tulee niin hyvin tänä vuonna, ettei tiedä mitä kaikella tekisi. No, ainakin saa pakastimen täyteen hyviä smoothie-aineksia.:)
PoistaLeivonnassa punaherukat taittavat hyvin makeutta. Ja mahtavaa kiisseliä niistä myös tulee. Mehuissa taas ainakin itse kaipaan joukkoon jotain makeampaa marjaa, mustaherukat taas käyvät mehuun ihan itsekseen.:)
VastaaPoistaTätä on ihan pakko kokeilla =) En ole tuoreiden punaherukkojen ystävä, mutta leivonnaisissa se on aivan suurta herkkua ja punaherukkamehu... nams!!
VastaaPoistaKokeile vaan. Leivonnassa ja juuri kermaviilin kanssa punaherukat on hyviä.:)
PoistaKertakaikkisen herkullisen näköistä tällaiselle punaherukkafanille. Meillä taas maituu mehukin punaherukkaversiona ihan sellaisenaan vallan mainiosti ja kuinka kauniin väristäkin se on.... sieppaan ohjeen heti mukaani kokeiltavaksi. Kiitos.
VastaaPoistaHyvää piirakkaa oli tämä, ja varsinkin mies meillä tykkäsi.:) Meistä pelkkä punaherukkamehu on hieman turhan kirpakkaa/hapahkoa, vaikka sokeria laittaisi kuinka. Nytkin keittelin punaherukoista vadelmien kanssa mehua. Mutta pitää pelkkää punaherukkamehuakin aina vähän olla. Siitä tulee kyllä kaikkein kauneimman punainen kiille kakkuihin.:)
PoistaMietin, voisiko tätä tehdä omenoilla? tai joku muu marja, kun herukkoita ei ole...
VastaaPoistaVarmasti voi muitakin marjoja käyttää, ja mikä ettei omenaakin voisi kokeilla. Parasta tämä on jostain kirpeästä tehtynä. Puolukkakin voisi olla toimiva.:)
Poista