Säilykekikherneistä saa uunissa paahtamalla mukavaa pikkunaposteltavaa. Rapsakaksi paahtuneet kikherneet sopivat myös vaikka salaatteihin tai keittoihin, jos ei niitä kaikkia tule popsittua sellaisenaan. Maustoin paahdetut kikherneet tällä kerralla sumakilla sekä ripauksella cayennea, mutta maustamisen voi hoitaa omien mieltymysten mukaan. Mausteeksi sopii vaikka valmis tacomausteseos, jolloin maustaminen käy helposti suoraan yhdestä pussista. Pellille mahtuisi hyvin kaksikin tölkillistä kikherneitä paahtumaan, joten jos näistä tykkää, kannattaa kerralla paahtaa enemmän.
Paahdetut kikherneet
1 tlk kikherneitä
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sumakkia
ripaus cayennea
suolaa
Kaada kikherneet tölkistä siivilään. Huuhdo vedellä ja valuta. Kaada kikherneet esim. talouspaperin päälle ja kuivaa ylimääräinen kosteus pois. Sekoita keskenään ruokaöljy, sitruunamehu ja sumakki. Pyöräytä kikherneet mausteöljyssä ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa 30 - 40 min., kunnes saat halutun rapeuden. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Ota kikherneet uunista ja mausta vielä suolalla.
Kuulostavat ja näyttävät hyviltä. En ole koskaan tällaisia tehnyt, mutta idehan in auvan mahtava. Menee testiin.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Ja maustaa voi ihan miten haluaa.:)
Poista