perjantai 22. kesäkuuta 2018

Ruusuinen mansikkakermakakku - Kesän herkullisin täytekakku

 

Harvemmin olen leiponut juhannukseksi täytekakkua, mutta nyt oli ihan pakko tehdä mansikkakermakakku, kun anoppilassa mansikkasato räjähti käsiin juuri juhannukseksi, ja saimme mansikoita litrakaupalla. Kakkupohjan leivoin aatonaaton aamuna ja vielä aamupäivällä hätäisesti täytin ennen lähtöä juhannuksen ruokaostoksille. Olin juuri päivää paria ennen keittänyt ruusunterälehtihilloa, ja sitä levitin kakkupohjille kakun väliin. Lisäksi reilusti mansikoita siivutettuna sekä kermavaahtoa, jonka joukossa hieman turkkilaista jogurttia. Illalla vielä äkkiä kuorrutin kakun kermavaahdolla, pursottelin reunoille kermaruusut ja koristelin mansikoilla sekä ruusulla. Ihan suitsait kyhätty täytekakku juhannuspöytään, mutta ihan täydellisen onnistunut. Pohja pehmeä ja kuohkea kuin mikä, kostutus nappiin, ja maku mielettömän herkullinen. Ruusunterälehtihillo ja mansikka täydentävät toisiaan kakussa loistavasti.



Ruusuinen mansikkakermakakku

6 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Kostutukseen:
n. 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Väliin:
ruusunterälehtihilloa
2 1/2 dl vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
maun mukaan tomusokeria
tuoreita mansikoita

Päälle:
5 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita
(ruusu)

Leivo kakkupohja. Riko lasiin kananmunat. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria kuin kananmunia on toisessa. Mittaa kolmanteen lasiin sama määrä vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä pohjaa 175 asteessa n. 40 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Jäähdytä pohja ja kumoa se pois vuoastaan. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vatkaa väliin tuleva vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja makeuta vaahto tomusokerilla. Aseta yksi kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se kevyesti vaniljamaidolla. Levitä levyn pinnalle ohut kerros ruusunterälehtihilloa. Levitä päälle puolet vaahdosta ja lisää pinnalle vielä mansikan siivuja. Laita toinen kakkulevy päälle ja toista. Laita kolmas kakkulevy päälle ja kostuta vaniljamaidolla. Laita kakun päälle tuorekelmu ja anna kakun tekeytyä iltaan tai seuraavaan päivään. Vaahdota kakun päälle tuleva vispikerma. Makeuta vaahto tomusokerilla. Poista kakusta tuorekelmu ja levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Koristele pinta mansikoilla (ja ruusulla), ja pursota loput kermavaahdosta ruusuiksi kakun reunoille.



2 kommenttia:

  1. Todella kauniin kakun olet tehnyt, ei millään uskoisi pikaisesti koristelluksi! Mansikkakakku on kyllä ihanaa jo sellaisenaan, mutta tällaista ruusunterälehtihillolla maustettua kakkua olisi ollut mielenkiintoista päästä maistaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin onnistun aina paremmin, kun vain häthätää kyhään ilman sen kummempaa stressiä. Sitten, kun ajan kanssa oikein tuhtaan, lopputulos ei välttämättä ole ihan sitä mitä odotti.:D Mansikkakakku on kyllä ihan paras kakku. Ruusunterälehtihillo sopii mukaan hyvin. Toivottavasti saan vielä uuden erän hilloa tehtyä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-