torstai 29. toukokuuta 2014

Vihreää parsaa mansikoiden, pekonin ja fetan kera


Parsaa on edelleen mennyt meillä nippu jos toinenkin, mutta vielä ei yhtään kyllästytä. Kun valmistaa joka kerta parsoista jotain vähän erilaista, niin aina maistuu. Nyt alkaa tarjolla olla myös aina vain parempia mansikoita, niin parsat saivat niistä lisukkeen. Jotain suolaistakin parsa-mansikkayhdistelmä kaipasi, joten mikäs sen parempaa kuin rapeaksi paistettu pekoni sekä sekaan murusteltu fetajuusto. Ripaus suolaa ja mustapippuria, sekä melkein kaikkeen aina sopivaa balsamicoa loraus, niin aika kiva makuyhdistelmä oli taas valmis. Parsat voisi tietenkin myös paloitella joukkoon sopiviksi annospaloiksi, mutta en nyt tällä kertaa jaksanut veitseä sen enempää heilutella.

Vihreää parsaa mansikoiden, pekonin ja fetan kera

500 g vihreää parsaa
oliiviöljyä
140 g pekonia
250 g tuoreita mansikoita
n. 50 g fetajuustoa
1 - 2 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa parsoista puinen tyviosa pois ja kuori paksummat parsat tarvittaessa. Aseta parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele parsoille oliiviöljyä niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Ripottele parsoille hieman suolaa. Paahda parsat kypsiksi uunissa 225 asteessa n. 10 - 15 minuuttia parsojen koosta riippuen. Paista sillä välin paloitellut pekonisiivut kuivalla pannulla rapeiksi. Poista mansikoista kannat ja paloittele muutamaan osaan. Ota parsat uunista ja siirrä tarjoiluastiaan. Ripottele päälle mansikat, pekoni sekä murusteltu fetajuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä pirskottele päälle balsamicoa.


9 kommenttia:

  1. Mahtava yhdistelmä! Taas yksi herkku to do -listalle.

    VastaaPoista
  2. Nam, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein oman versioni ( http://ruokafiilis.blogspot.fi/2014/06/parsa-mansikkasalaatti-ja.html ) tästä ja voi jestas kuinka oli herkullista. Kiitos mahtavasta ideasta!

      Poista
  3. Ihanalta näyttää. En ole ennen tällaista makuyhdistelmää maistanut, tai edes nähnyt missään. Vaikuttaa kyllä todella herkulliselta. Tosi kivan näköinen annos, kun parsat ovat kokonaisena. Siinä ne makoilevat herkullisen peiton alla.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli tosi kiva makuyhdistelmä. Aina tekee mieli kokeilla jotain uuttakin.:)

      Poista
  4. Aivan ihana yhdistelmä ja upeaa silmänruokaa kaiken lisäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvin sopi tässä maut yhteen ja ihan kivan näköistäkin tulee.:)

      Poista
  5. Ihanat maut!
    Pilkettä emännöi muuten kesäkuun ruokahaastetta, ja aiheena on varhaiskaali. Tervetuloa osallistumaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) En olekaan taas aikoihin huomannut seurata ruokahaastetta. Talvella siihen kerran pari osallistuinkin. Varhaiskaalia on jo tullut taas useampi kerä käytettyä. Useimmiten menee coleslawhon tai paistoon. Katsotaan, ehdinkö jotain kehitellä vaaditussa ajassa.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-