keskiviikko 9. huhtikuuta 2014
Tomaatti-mozzarellamuffinit
Tänään leivoin pitkästä aikaa suolaisia muffineja. Liian harvoin tulee tehtyä, vaikka muffinit valmistuvatkin käden käänteessä. Taikinaan laitoin aurinkokuivattuja tomaatteja, mozzarellaa sekä oliiveja. Takuuvarma yhdistelmä. Mausteeksi riitti suolan lisäksi basilika ja mustapippuri. Muffinien päälle raastoin vielä Parmesaania.
Tomaatti-mozzarellamuffinit
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
2 rkl sulatettua voita
1 dl pieneksi paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl pieneksi paloiteltuja vihreitä oliiveja
125 g mozzarellaa pieneksi paloiteltuna
Päälle:
raastettua Parmesaani-juustoa
Sekoita keskenään kulhossa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet. Riko joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ruokakerma sekä sulatettu voi. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja ripottele muffinien pinnalle Parmesaania. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Tunnisteet:
Aamiainen & brunssi,
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa hyvältä! Liian harvoin näitä suolaisia versioita tosiaan tulee tehtyä, vaikka nämäkin olisi tosi käteviä jääkaapintyhjennysleivonnaisia :)
VastaaPoistaKiitos.:) Jostain kumman syystä suolaisia muffineja harvoin toimertuu tekemään, vaikkei niihin mene paljon aikaa, ja taikinaan tosiaan saa helposti jääkaapista kaikkia loppuja käytettyä.:)
PoistaLemppariyhdistelmäni ja toimii aina :) Ihanan näköisiä <3
VastaaPoistaYksi minunkin suosikkiyhdistelmistä. Ihania lämpiminä, kun mozzarella on sellaista vähän venyvää.:)
PoistaNams, ovat varmasti hyviä. Minä en pidä oliiveista, mutta voinhan näitä kokeilla ilman niitä :)
VastaaPoistaHyviä olivat. Oliivit voi jättää hyvin poiskin, jos niistä ei pidä. Ja voihan niiden tilalle laittaa jotain muuta.:)
PoistaIhania makuja!
VastaaPoistaIhan toisilleen luotuja.:)
Poista