perjantai 7. syyskuuta 2012
Kylmäsavulohikakku
Voileipäkakut kruunaavat juhlapöydän. Ne tekevät kauppansa melkeinpä paremmin kuin makeat täytekakut. Irtopohjavuokaan kakku on helppo kasata, ja kakusta saa tasaisen. Tuorejuustojen sijaan kuorrutan voileipäkakut mieluummin kerma-majoneesiseoksella, joka tekee kakuista paljon raikkaamman makuisia.
Kylmäsavulohikakku
Pohja:
1,5 isoa pkt ruispaahtoleipää
Kostutukseen:
maitoa
Täyte:
3 dl kermaa
3/4 dl rasvatonta majoneesia
2 dl sulatettuja ja pieneksi hienonnettuja katkarapuja
3 dl pieneksi silputtua kylmäsavulohta
1 dl tilliä
2 rkl pieniä kapriksia
sitruunapippuria
Kuorrutus:
2 dl kermaa
1/2 dl rasvatonta majoneesia
Koristeeksi päälle:
kylmäsavulohta
katkarapuja
kirsikkatomaatteja
kurkkua
pieniä kapriksia
tilliä
sitruunapippuria
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon majoneesi. Lisää muut aineet ja mausta sitruunapippurilla. Tee irtopohjavuoan pohjalle kerros paahtoleivistä leikaten, kostuta kevyesti maidolla. Levitä leipien päälle puolet täytteestä. Tee uusi leipäkerros, kostuta ja levitä loput täytteestä. Tee päällimmäiseksi vielä leipäkerros ja kostuta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin yön yli kevyt paino päällä. Poista kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku lohella, katkaravuilla, tomaatilla, kurkulla, kapriksilla ja tillillä. Ripottele pinnalle sitruunapippuria.
Tunnisteet:
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Taitaa tämä bloggerikin välillä temppuilla =) Vastasin sinulle hillo-komenttiisi ja kun nyt ei enää kommenttiasi näy =(... poistin oman vastauksenkin sitten ja nyt siellä on hassusti että: Kirjoittaja on poistanut kommentin... äh!!
VastaaPoistasitten sain yhdeltä lukijalta viestin, että halintapaneelissa ei näy muuta kuin ne mun vuodatuksesta siirtämäni kuvat... ei uusia =(...
Sainpas kommenttisi sittenkin näkymään... se löytyi hallintapaneelista ja sieltä kommentit-osiosta... ei tämä blogger olekaan hassumpi =)
VastaaPoistaJotain tämä blogger välillä temppuilee, ja osa johtuu varmaan taas omasta itsestä, kun ei kaikki toiminnot ole vielä ihan tuttuja. Mutta vuodatukseen nähden blogger on parempi. Nopeammat ja paremmat toiminnot, jne.:)
PoistaHip hei... minä taas... et ikinä arvaa mitä aioin tehdä... suodan ja huopaan ja palaan sittenkin takaisin vuodatukseen, siellä tuntuu edelleen vilinää olevan, onhan siellä kaikki ohjeetkin =) eli siis vuodatukseen =) Nähdään siellä hetken päästä =)
PoistaKiitos!:) Voileipäkakut on ihania. Aika harvoin kyllä tulee tehtyä, vaikka ei nämä kovin paljoa täytekakkuja työläämpiä ole tehdä. Kerma-majoneesikuorrutusta kannattaa kokeilla, on raikas ja hyvä. Juustokuorrutteista tulee usein jotenkin "tunkkaisia". Irtopohjavuokaan kakku on tosi helppo kasata, vaikka leipiä joutuukin jonkun verran leikkelemään ja muotoilemaan, mutta kakusta tulee tosi tasainen.:) Juhlissa pitää aina olla jotain suolaistakin tarjolla, ja voileipäkakku on hyvä vaihtoehto.:)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen! :)
VastaaPoistaKiitos. Tässä kakussa oli muutenkin kaikki kohdallaan. Maku, kosteus...:)
Poista