perjantai 7. syyskuuta 2012

Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät


Herrasväen pikkuleivät ovat sitruunaisena versiona raikkaita ja keväisiä. Ne sopivat hyvin kevään juhlapöytiin, mutta maistuvat kyllä muulloinkin. Jos pikkuleivistä haluaa täytteen näkyviin, päälle tulevista pikkuleivistä saa ennen paistamista keskustan kätevästi pois esim. omenaporalla.

Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät

Taikina:
200 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta

Väliin:
lemon curdia

Päälle:
tomusokeria

Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi keskenään. Sekoita jauhot, vaniljasokeri sekä sitruunankuoriraaste keskenään ja lisää ne sokerivoihin. Anna taikinan olla jääkaapissa pari tuntia. Kauli tai taputtele taikina pöydälle. Irrota siitä haluamasi muotoisia pikkuleipiä muotilla. Paista uunissa 200 asteessa n. 5  - 7 min.  Levitä jäähtyneiden pikkuleipien väliin lemon curdia ja sihtaa päälle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Kauniin näköinen pikkuleipä :-) Ja lemon curd on herkkua, ajattelin tehdä sitä itse tässä lähiaikoina macaronien täytteeksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Itse tehty lemon curd on paljon parempaa kuin kaupan, ja tosi helppo ja nopea tehdäkin. Macaronit lemon curdilla ovat varmasti ihania.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-