torstai 6. syyskuuta 2012

Suppilovahveropiirakka


Suolaisissa piirakoissa pidän kaikkein eniten perunasosejauheesta tehdyistä pohjista. Perunasosejauheella pohjasta tulee pehmeä ja maukkaan makuinen. Suppilovahveropiirakan täyte on mehevää, ja Aura-juusto antaa mukavasti lisää makua.



Suppilovahveropiirakka

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä

Täyte:
2 rkl voita
1 sipuli
1 punainen paprika
3 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita (ylimääräiset nesteet paistettu pois)
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 pkt Aura-juustoa
Herbamare -yrttisuolaa
jauhettua valkopippuria
rosmariinia

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon hieman pehmennyt voi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka viileään n. 30 minuutiksi. Pistele pohjataikinaan haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Kuullota pannulla kuorittu ja hienonnettu sipuli sekä kuutioitu paprika. Lisää joukkoon suppilovahverot ja paista hetken aikaa. Ota pannu liedeltä. Sekoita keskenään jogurtti, ruokakerma, munat sekä paloiteltu Aura-juusto, ja sekoita jäähtyneen sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta seos yrttisuolalla, valkopippurilla sekä rosmariinilla, ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista vielä n. 30 minuuttia.


Suppilovahveroita löytyy metsistä jo runsaasti. Niitä kannattaa etsiä tuoreista, sammaleisista havumetsistä, etenkin kuusikoista, mutta myös sekametsistä. Yleensä suppilovahverot kasvavat suurina ryppäinä. Aluksi niitä voi olla hankala havaita sammaleen joukosta, mutta kun yhden löytää, niin sen jälkeen niitä näkeekin jo joka puolella.

5 kommenttia:

  1. Todella kaunis, syksyinen piirakka!

    VastaaPoista
  2. Tuon sarjan astioita taitaa löytyä melkein joka taloudesta, kun on Suomen myydyimpiä.;) Kyllä vanhemmiten selvästi maku muuttuu. Moni inhokki alkaa maistumaan, ja osa lakkaa maistumasta. Homejuustot on nykyään ihania, ja sienistä olen itse pitänyt aina. Toivottavasti vointisi on jo parempi, että pääset sienestämään. Sienestysonnea!:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta ohjeesta kokeilin juuri.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-