sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Paistetut vihreät tomaatit


Kasvihuoneessa oli yhdestä tomaatin taimesta pudonnut terttu isoja, raakoja tomaatteja, joista pääsin kokeilemaan paistettuja vihreitä tomaatteja. Pitkään onkin jo kiinnostanut  millaista herkkua mahtaa ollakaan, kun näiden mukaan on oikein elokuvakin nimetty. Eli ei muuta kuin tuumasta toimeen, kun raaka-aineetkin sopivasti kokeiluun tipahtivat. Paistetut vihreät tomaatit olivatkin jännä makukokemus. Rapean kuoren sisällä kirpeä sisus. Ei ollenkaan hassumpaa. Ehkä nyt malttaa varta vasten paistamistakin varten poimia kasvihuoneesta tomaatteja raakoina...  


Paistetut vihreät tomaatit

4 isoa vihreää tomaattia
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
suolaa
jauhettua valkopippuria

Paistamiseen:
ruokaöljyä

Leikkaa tomaatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Riko astiaan kananmuna ja vispaa rakenne sekaisin. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot, ja toiselle korppujauhot. Mausta korppujauhot suolalla ja valkopippurilla. Pyörittele tomaattiviipaleet ensin kauttaaltaan vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa, ja lopuksi korppujauhoissa. Paista jauhotetut viipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile heti, ja nauti kuumina!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja oli varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kivoja naposteltavia oli, ja varmasti tulee toistekin tehtyä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-