maanantai 10. syyskuuta 2012

Uunissa paahdettuja punajuurilohkoja chilin, valkosipulin ja timjamin kera


Punajuuri on yksi suosikkijuureksistani, ja varsinkin uunissa paahdettuja punajuuria voisin syödä vaikka kuinka usein. Makean punajuuren kaveriksi sopii hyvin tulinen chili sekä pehmeäksi paahtunut valkosipuli.

Uunissa paahdettuja punajuurilohkoja chilin, valkosipulin ja timjamin kera

4 rkl oliiviöljyä
450 g tuoreita punajuuria kuorittuina lohkoina
suolaa

mustapippuria
1 rkl timjamisilppua tai 1 1/2 tl kuivattua Provencen yrttisekoitusta
1 - 2 tuoretta punaista chiliä ilman siemeniä, silputtuna (kuivattu rouhekin käy)
4 isoa valkosipulin kynttä kuorineen

Laita punajuurilohkot, öljy, suola, pippuri ja timjami (yrttisekoitus) vuokaan ja sekoita. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia silloin tällöin käännellen. Lisää joukkoon chili ja valkosipuli. Paahda vielä noin 40 minuuttia, kunnes valkosipuli on pehmennyt ja miltei soseutunut. Kuori valkosipulit ja sekoita sisus punajuurten joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-