perjantai 3. elokuuta 2012

Sitrusjäätelö & Limoncello -likööri


Omatekoinen sitrusjäätelö on raikas päätös aterialle. Ohjeen jäätelölle löysin HerkkuHovi -blogista. Jäätelön tarjoilin Limoncello -liköörin kera. Sitruslikööri on aika väkevää, joten sitä kannattaa kaataa joukkoon varovasti, tai voi sen jättää kokonaan poiskin.

Sitrusjäätelö & Limoncello -likööri

2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu
n. 2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl lemon curdia

Tarjoiluun:
Limoncello -likööriä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta se sitruunamehulla sekä kuoriraasteella. Yhdistä vaahdot käännellen ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen sitrustahna. Seos saa jäädä raidalliseksi. Kaada seos pakastusrasiaan ja anna pakastua vähintään 2 tuntia.  Kaavi jähmettyneestä seoksesta lusikalla lastuja tai palloja annosmaljoihin, ja kaada sekaan tilkka Limoncello -likööriä. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Onpa taas mukava kattella sun herkullisia ruokakuvia ja nauttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva.:) Nyt on ainakin päivityksiä tiedossa ahkeraan, kun noita vanhoja siirtelen sitä mukaa kuin ehdin.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-