perjantai 3. elokuuta 2012
Sitrusjäätelö & Limoncello -likööri
Omatekoinen sitrusjäätelö on raikas päätös aterialle. Ohjeen jäätelölle löysin HerkkuHovi -blogista. Jäätelön tarjoilin Limoncello -liköörin kera. Sitruslikööri on aika väkevää, joten sitä kannattaa kaataa joukkoon varovasti, tai voi sen jättää kokonaan poiskin.
Sitrusjäätelö & Limoncello -likööri
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu
n. 2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl lemon curdia
Tarjoiluun:
Limoncello -likööriä
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta se sitruunamehulla sekä kuoriraasteella. Yhdistä vaahdot käännellen ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen sitrustahna. Seos saa jäädä raidalliseksi. Kaada seos pakastusrasiaan ja anna pakastua vähintään 2 tuntia. Kaavi jähmettyneestä seoksesta lusikalla lastuja tai palloja annosmaljoihin, ja kaada sekaan tilkka Limoncello -likööriä. Tarjoa heti.
Tunnisteet:
Jälkiruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa taas mukava kattella sun herkullisia ruokakuvia ja nauttia.
VastaaPoistaKiva.:) Nyt on ainakin päivityksiä tiedossa ahkeraan, kun noita vanhoja siirtelen sitä mukaa kuin ehdin.
Poista