lauantai 4. elokuuta 2012

Itse tehty viili


Kotona tehtiin kesäisin aina itse viiliä. Ja onnistuu viilin teko edelleenkin nykyisistä maitotuotteista. Omat viilini teen kevytviilistä ja täysmaidosta, mutta viilin tekoon voi oman maun mukaan käyttää myös joko rasvattomampia tuotteita tai sitten rasvaisempia. Itse tykkään syödä viilini sokeriripauksen kera. Muscovado-sokerin kanssakin olen välillä viiliä syönyt, ja se antaakin mukavan lakritsimaisen lisämaun.

Viili
(1 annos)

reilu teelusikallinen kaupan viiliä
n. 2 dl maitoa

Lusikoi tarjoiluastioiden pohjalle nokareet viiliä. Kaada päälle maitoa ja sekoita viilin kanssa sekaisin. Peitä astiat esim. leivinpaperilla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään päiväksi tai yön yli. Kun viili on sopivasti hyytynyt, nosta astiat jääkaappiin viilenemään. Huom.! Jos ilmassa on ukkosta, viilin teko ei onnistu. Muista myös jättää viilistä taas siemen uuteen viiliin.


Mustikkaviiliä olen tehnyt sekoittamalla viili-maitoseokseen hienojakoista mustikkajauhetta. Vaniljaviiliä taas saa esim. lisäämällä seokseen hieman vaniljaesanssia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Olenkin muistellut, että viilin tekeminen itse on naurettavan helppoa, en vain ole saanut aikaan selvittää, miten se nyt taas olikaan. Ei siis muuta kuin kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viilin tekeminen on helppo juttu. Ei tässä varmaan kauheasti mitään säästöä tule kaupan viiliin nähden, mutta hauskaa oman viilin tekeminen on. Ei muuta kuin viilit tekeytymään!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-