maanantai 13. elokuuta 2012

Appelsiinin kuorella ja unikonsiemenillä maustetut muurinpohjaletut


Eilen illalla paisteltiin kesäkeittiössä todennäköisesti tämän kesän viimeiset muurinpohjaletut. Todella harvoin paistetaan enää ihan perinteisiä muurinpohjalettuja, vaan aina tehdään tällä reseptillä. Näistä letuista vaan tulee niin ihania, ihan parhaita! Letut ovat reunoiltaan sopivan rapeita, ja appelsiinin kuori antaa hyvän maun. Eilen lettujen kanssa syötiin tuoreita vadelmia sekä juuri viikolla keittelemääni sitruunaista vadelmahilloa. Näille letuille hillo olikin ihan omiaan.

Appelsiinin kuorella ja unikonsiemenillä maustetut muurinpohjaletut

3 munaa
1 l maitoa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl unikonsiemeniä
1/2 pestyn appelsiinin raastettu kuori
1 dl voisulaa
1/2 dl sokeria
voita paistamiseen

Sekoita munien rakenne ja lisää puolet maidosta sekä keskenään sekoitetut jauhot ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi, lisää loput maidosta, voisula ja sokeri. Anna taikinan turvota noin tunnin verran. Paista letut voisulassa pannulla tai muurikassa.

2 kommenttia:

  1. Appelsiini ja unikonsiemenet... Tuo yhdistelmä iskee niin täydellisesti minun makuhermoihini! Pystyn melkein maistamaan kuinka loistavasti se sopii lättytaikinankin maustajaksi, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa joskus kokeilla. Appelsiini sopii lettuihin täydellisesti. Ja unikonsiemenet on mukava lisä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-