maanantai 13. elokuuta 2012
Appelsiinin kuorella ja unikonsiemenillä maustetut muurinpohjaletut
Eilen illalla paisteltiin kesäkeittiössä todennäköisesti tämän kesän viimeiset muurinpohjaletut. Todella harvoin paistetaan enää ihan perinteisiä muurinpohjalettuja, vaan aina tehdään tällä reseptillä. Näistä letuista vaan tulee niin ihania, ihan parhaita! Letut ovat reunoiltaan sopivan rapeita, ja appelsiinin kuori antaa hyvän maun. Eilen lettujen kanssa syötiin tuoreita vadelmia sekä juuri viikolla keittelemääni sitruunaista vadelmahilloa. Näille letuille hillo olikin ihan omiaan.
Appelsiinin kuorella ja unikonsiemenillä maustetut muurinpohjaletut
3 munaa
1 l maitoa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl unikonsiemeniä
1/2 pestyn appelsiinin raastettu kuori
1 dl voisulaa
1/2 dl sokeria
voita paistamiseen
Sekoita munien rakenne ja lisää puolet maidosta sekä keskenään sekoitetut jauhot ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi, lisää loput maidosta, voisula ja sokeri. Anna taikinan turvota noin tunnin verran. Paista letut voisulassa pannulla tai muurikassa.
Tunnisteet:
Grilli- ja muurikkaruoat,
Jälkiruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Appelsiini ja unikonsiemenet... Tuo yhdistelmä iskee niin täydellisesti minun makuhermoihini! Pystyn melkein maistamaan kuinka loistavasti se sopii lättytaikinankin maustajaksi, nam! :)
VastaaPoistaKannattaa joskus kokeilla. Appelsiini sopii lettuihin täydellisesti. Ja unikonsiemenet on mukava lisä.:)
Poista