sunnuntai 12. elokuuta 2012

Juustoinen kanttarelli-kylmäsavuporokeitto


Kanttarelleja on kerätty jo litrakaupalla, joten herkuttelemaan ollaan päästy oikein urakalla. Eilen kanttarelleista valmistui keittoa. Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustopaketista löytyvä sienikeiton ohje erilaisin muunnoksin on meillä kaikkein pidetyin. Keitto on ihanan täyteläistä, ja keittoon saa helposti vaihtelua käyttämällä eri sieniä ja eri makuisia Koskenlaskija -sulatejuustoja. Oma juustosuosikkini keittoon on paprika, ja sieniksi kelpaa melkeinpä mikä vain, kanttarellit, suppilovahverot, mustatorvisienet, korvasienet, tatit... Tällä kertaa keitto siis tehtiin tietenkin tuoreista kanttarelleista, ja juustoksi valikoitui kylmäsavuporo. Kylmäsavuporo -sulatejuusto on aika miedon makuista, joten kanttarellien maku ei peity liiaksi.

Juustoinen kanttarelli-kylmäsavuporokeitto

1 l tuoreita kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
1 pkt Koskenlaskija kylmäsavuporo -sulatejuustoa
mustapippuria
n. 1 dl hienonnettua silolehtipersiljaa

Hienonna sienet ja sipuli. Paista niitä kattilassa voissa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää jauhot ja sekoita. Kaada päälle liemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kuutioitu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta pippurilla ja lisää persiljasilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-