maanantai 13. elokuuta 2012
Mustikka-ruisvaahto
Pakastimessa riittää edelleen viime vuotisia marjoja, niinpä tein Myllyn Parhaan ohjeella jälkiruoaksi mustikka-ruisvaahtoa. Vaahto oli täyteläistä ja hyvää vaihtelua rahkalle. Vaahtoa voisi varmasti myös käyttää täytteenä kakuissa tai kääretortuissa.
Mustikka-ruisvaahto
3 dl vettä
3 dl mustikoita
1 dl fariinisokeria
1 dl ruisjauhoja
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähdyttyä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa erikseen vaahdoksi tölkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Kokeile myös puolukoilla tai herukoilla.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sama täällä, vanhoja mustikoita vielä pakkasessa... joista kyllä osa meni Kuningatar piirakkaan vko loppuna... oli muuten todella hyvää!!!
VastaaPoistaTätä vaahtoa pitää myös kokeilla!!
Uutta satoakin pitäisi vielä ehtiä pakkaseen poimia, ettei vain pääse loppumaan kesken. Mukava talvella sitten taas jotain leipoa tai tehdä jälkiruokia.:) Kiva, että piirakka maistui.:)
PoistaEilen tein ja olikin todella hyvää!! Vaniljavaahto toi mukavasti makua. Helppo ja maistuva jälkkäri/välipala!!
VastaaPoistaEikös vain!:) Täyteläistä ja hyvänmakuista. Pitää kyllä tehdä muistakin marjoista.:)
PoistaKiva ohje on. Ruis sopii niin hyvin marjojen kanssa.:) Oi, mustikkamaitoa! Sitä lapsena usein syötiin. Nyt on jo vuosikausia aikaa.
VastaaPoista