maanantai 13. elokuuta 2012

Hunajanauriit & voissa paistettua kuhaa ja kanttarelleja


Tämä ateria ei väreillä turhia koreillut, mutta maku olikin sitten ihan kohdillaan. Ja kaiken lisäksi aterian ainekset olivat lähiruokaa ja omavaraistaloutta parhaimmillaan. Kaupasta ei tarvittu muuta kuin voita, hunajaa sekä mausteet, kaikki muu tuli omasta takaa.

Hunajanauriit

n. 800 g nauriita
2 rkl ruokaöljyä
2 - 3 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Kuori nauriit ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita keskenään öljy, hunaja, suola, mustapippuri sekä riivityt timjamin lehdet. Lisää naurislohkot seokseen ja sekoita hyvin. Kaada lohkot uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Voissa paistettua kuha

nahattomia ja ruodottomia kuhafileitä
suolaa
jauhettua valkopippuria
paprikajauhetta

Paistamiseen:
voita

Mausta kuhafileet molemmin puolin suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella. Sulata pannulla voi, ja paista fileet molemmin puolin kullankeltaisiksi.

Voissa paistetut kanttarellit

tuoreita kanttarelleja
suolaa

Paistamiseen:
voita

Paista kuivalla pannulla puhdistettuja ja hieman pilkottuja kanttarelleja, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle reilu nokare voita, ja paista sieniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta lopuksi maun mukaan suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-