torstai 20. toukokuuta 2021

Pellavaiset hapanjuurivohvelit

 Valo24h -pellavansiemenet sekä Makumarjan luomumansikkahillo saatu Korjuu.comilta.

Tein lauantaina hapanjuuripohjaisen vohvelitaikinan. Taikina sai rauhassa valmistua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sunnuntaina pihatöiden lomassa oli helppo sitten käydä välillä paistamassa vohveleita välipalaksi. Vohvelitaikinaan laitoin Valo24h:n paahdettuja ja rouhittuja pellavansiemeniä. Paahdettu pellavarouhe antaa rapean pähkinäistä makua ja niitä voi lisätä sellaisenaan vaikka jogurttiin, rahkaan tai puuroon. Pellavarouhe on hyvä lisä myös erilaisiin taikinoihin, leipiin tai sämpylöihin, vohveleihin ja lettuihin, kääretorttuun jne. Ruoanlaitossakin paahdettua pellavarouhetta voi hyödyntää monin tavoin. Vain yksi ruokalusikallinen pellavarouhetta riittää päivittäisen omega-3-tarpeen tyydyttämiseen. Rapeat pellavaiset hapanjuurivohvelit maistuivat Makumarjan luomumansikkahillon ja kermavaahdon kera kahvitauolla.

Pellavaiset hapanjuurivohvelit

100 g hapanjuurta
2 dl maitoa
2 dl vichyvettä
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g voisulaa

Sekoita hapanjuuri, maito, vichyvesi, vehnäjauhot ja pellavarouhe. Lisää sokeri, suola ja voisula. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä muutama tunti tai jääkaapissa seuraavaan päivään. Paista vohveliraudalla ja tarjoa mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Instagram-tilillä on giveaway, josta on mahdollisuus saada Valo24h pellavarouheita!

6 kommenttia:

  1. Olen hankkimassa tuollaista neliövohvelikonetta kun haluan tehdä paksuja vohveleita eikä niitä pyöreitä melkein lituskoita, mutta en osaa päättää mikä kone olisi hyvä. Minkä merkkisellä vohvelikoneella sinä olet paistanut nuo vohvelit ja mistä ostit sen? Muistatko hintaa.
    Kiitollinen tiedosta
    Hilkka

    VastaaPoista
  2. Paksut vohvelit on parhaita! Yhteistyön kautta olen saanut Tefal Snack Collectionin. https://maistuisvarmaansullekin.blogspot.com/2015/06/appelsiinivohvelit-karamellisoidut.html?m=0 Siinä on yhdessä laitteessa monta erilaista paistolevyä. Vohveli, voileipä, donitsi, panini ym. Laitteen mukana tulee pari paistolevyä ja loppuja voi hankkia itse sen mukaan mitä haluaa paistella. Laite maksaa tätä nykyä varmaan 70-80 euroa. Tykkään, kun on vain yksi laite kaapissa. Ja ne vaihdettavat levyt on samanlaisissa pakkauksissa kuin videokasetit.

    VastaaPoista
  3. Kiinnostuin kovasti. Pari lisäkysymystä:
    Mikä on laitteen teho kW?
    Miten helppo puhdistaa? Elikkä valuuko vohvelitaikina käämeihin asti?
    Mitä levysarjoja sinulla on ja mitä käytät eniten?
    Kiitos etukäteen.
    Hilkka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teho 700 W. Paistolevyt voi laittaa tiskikoneeseen. Ei ole ainakaan vielä taikinat käämeihin asti menneet. Eikä kovin helposti mene, jos ei nyt heti lapa taikinaa kauhakaupalla. Minulla on tuo belgialainen vohveli, pannukakku, donitsi, kolmioleipä, panini sekä rapea vohveli (pieniä, ohuita ja kauniskuvioisia). Eniten käytän belgialaista vohvelia, pannukakkua ja kolmioleipää.

      Poista
  4. Tuhannet kiitokset. Harkitsen vakavasti :-)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-