Nyt alkaa pihasta ja luonnosta löytyä taas tuoretta, vihreää syötävää. Eilen keräsin pihan reunoilta muutaman nokkosen oksan ja tein meille lounaaksi munakkaan, mihin nokkoset sujautin mukaan. Lisäksi paistoin munakkaan päälle halloumisiivuja. Sopivan ruokaisa lounasateria, melko nopea valmistaa ja maukasta.
Halloumi-nokkosmunakas
4 - 5 dl nokkosta
1 pkt halloumia
6 kananmunaa
1/2 dl vettä tai maitoa
ripaus suolaa
Pannulle:
ruokaöljyä tai voita
Laita nokkosten ryöppäystä varten vesi kiehumaan. Puhdista ja huuhdo nokkoset. Ryöppää nokkosia kiehuvassa vedessä minuutti pari. Valuta ja jäähdytä. Hienonna nokkosia hieman veitsellä. Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi tai maito ja sekoita munien rakenne rikki. Lisää joukkoon nokkoset ja suola. Leikkaa halloumi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannulla rasva ja lisää pannulle munakasmassa. Paista miedolla lämmöllä. Tällä välin paista halloumiviipaleet kuivalla parilapannulla molemmin puolin, kunnes viipaleiden pinta saa väriä. Lisää halloumiviipaleet munakkaan päälle ennenkuin munakkaan pinta ehtii kokonaan hyytyä. Paista munakasta vielä sen aikaa, kunnes pinta juuri ja juuri hyytyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-