perjantai 28. toukokuuta 2021

Mausteinen uunilohi pikkelöidyllä punasipulilla

Pyrimme syömään kalaa vähintään kerran pari viikossa. Useimmin syömme lohta, joten sen valmistamiseen kaipaa aina uusia ideoita. Pidämme mausteisesta ruoasta, ja sriracha on osoittautunut hyväksi lohen maustajaksi. Niinpä tämäkin kirjolohi sai pinnalleen srirachapohjaisen kastikkeen ja kypsennyksen jälkeen lisäsin päälle vielä pikkelöityä punasipulia, kapriksia, sitruunaviipaleita ja herneen versoja. Pikkelöity sipuli ja sitruuna antaa mausteiselle lohelle hyvää raikkautta ja hapokkuutta, kaprikset kivaa suolaisuutta.

Mausteinen uunilohi pikkelöidyllä punasipulilla

n. 600 - 800 g kirjolohifilee
suolaa
mustapippuria myllystä

Maustekastike:
1 rkl srirachaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta

Pikkelöity punasipuli:
1 pieni punasipuli
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi:
kapriksia
sitruuna
herneen versoja

Valmista ensin pikkelöity punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit lasipurkkiin. Kiehauta liemi ja kaada purkkiin sipulien päälle. Anna maustua vähintään tunti tai yön yli. Valmista lohi. Laita kirjolohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita yhteen sriracha, hunaja ja soijakastike. Levitä kastike lohen pinnalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 - 20 min., kunnes kala on mehevän kypsää. Lisää päälle pikkelöityä punasipulia, kapriksia, sitruunan siivuja sekä herneen versoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-