maanantai 12. huhtikuuta 2021

Hernekakku

Kuten olen ennenkin maininnut, meidän lapsessa on ruokien suhteen nirson vikaa. Esimerkiksi mikään vihreä ei kelpaa syötäväksi. Kerroin jo viikkoja ennen pääsiäistä tekeväni hernekakun. Lapsi oli ajatuksesta kauhuissaan ja parkui minun pilaavan pääsiäisen, jos kunnon kakkua ei ole. Ei auttanut itkut, vaan toteutin suunnitelmani, koska tämä hernekakku oli kiehtonut mieltäni jo pitkään. Alkuperäisen reseptin löysin joskus netistä ja kakku sekä näytti että kuulosti hyvältä. Alkuperäisessä reseptissä kakusta oli tehty kerroskakku, mutta minulla ei ollut sopivia vuokia, niin tein kakun yhdessä vuoassa ilman kerroksia. Kuorrutusta tuli vain pintaan ja sitä tein pienemmän määrän kuin ohjeessa. Ja arvaatteko miten kävi hernekakun ja lapsen kanssa? Jo pelkästään taikina tuoksui niin hurmaavalta, ettei lapsi voinut sitä vastustaa ja halusi taikinakulhon ja vatkaimet nuolla puhtaiksi. Taikinaanhan tulee herneiden lisäksi myös vaniljaa ja sitruunaa. Myös valmis kakku maistui niin hyvälle, että meitä vanhempia varoiteltiin syömästä sitä liikaa, että lapsellekin jää. Ei kannattaisi koskaan olla ennakkoluuloinen, vaan ainakin rohkeasti maistaa kaikkea..

Hernekakku

Taikina:
275 g pakasteherneitä
200 g huoneenlämpöistä voita
150 g sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta
1/2 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g tomusokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 - 3 rkl sitruunan mehua

Koristeeksi:
herneenversoja
sitruunan raastettua kuorta

Laita herneet kattilaan, lisää vettä ja keitä muutama minuutti. Kaada keitinvesi pois, huuhdo herneet kylmällä vedellä ja valuta. Soseuta herneet tasaiseksi pyreeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää hernesose, vaniljauute sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 160 asteessa n. 40 - 50 min., kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Jäähdytä kakku ja poista vuoasta. Tee kuorrute. Vaahdota voi ilmavaksi ja vaaleaksi. Lisää tomusokeri vähitellen. Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehua sen verran, että kuorrute on sopivan notkeaa levitettäväksi kakun päälle. Kuorruta kakku ja koristele herneenversoilla sekä sitruunan raastetulla kuorella.


4 kommenttia:

  1. Kivan näköinen kakku:)Itse tykkään käyttää paljon papuja ym, leivonnassa, joten miksei herneetkin. Kiva että maistui tyttärellesi:) Poikani oli myös lapsena tosi nirso,joten piti piilotella kasviksia sinne sun tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Papuja en ole vielä leivonnassa kokeillut, vaikka sellaisiakin ohjeita olen nähnyt. Niitä varmaan seuraavaksi, kun herneetkin sopi kakkuun tosi hyvin.:) Monia konsteja pitää kokeilla, että nirsot lapset saisi edes maistamaan.:D

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoinen kakku! Pakkohan tätä on testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa. Minuakin tämä kiinnosti niin paljon, että pakkohan se oli leipoa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-