Kuka enää tarvitsee hiivaa mihinkään, kun on oma toimiva hapanjuuri? Hapanjuurella voi tehdä kaikkea mitä hiivallakin. Jopa simaa! Hapanjuurella tehty sima on raikasta ja hyvän makuista. Hiiva antaa simaan aina hieman omaa makuaan. Jos sinulla on käytössäsi hapanjuuri, suosittelen tekemään siman sillä hiivan sijaan.
Hapanjuurisima
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 - 2 tl aktiivista hapanjuurta
Pullotukseen:
sokeria
rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruuna- ja appelsiinimehu ja loput vedestä, anna jäähtyä hieman kädenlämpöistä haaleammaksi (korkeintaan 27 astetta). Liuota hapanjuuri nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Kiinnostaisi kokeilla, mutta se hapanjuuri juuri puuttuu.
VastaaPoistaMiten se tehdään?
http://juurileipa.blogspot.com/2018/10/hapanjuurella-leivonta.html?m=1 Tuosta linkistä löytyvällä ohjeella sain juuren onnistumaan reilu vuosi sitten. Paria muuta kokeilin huonolla menestyksellä. Kannattaa tehdä oma juuri. Hapanjuuri sopii moneen ja koukuttaa.
PoistaKiitos linkistä.
VastaaPoistaHapanjuurileipä on aivan toista kuin hiivalla tehdyt leivät.
Aikoinaan äiti leipoi leivät hapanjuurella, eron huomaa kun kokeilee.
Tuo Leivän juurella -blogi on ollut hyvänä apuna hapanjuurijuttuja harjoitellessa. Hapanjuurileivät on ihan omaa luokkaansa. Pullankin leivon nykyään hapanjuurella. Hienoa, että hapanjuuri on noussut trendiksi ja vanhat taidot siirtyy taas ihmisille.
Poista