lauantai 13. helmikuuta 2021

Saltkis -laskiaispullat

 Saltkis -likööri saatu tuotenäytteenä Lignell & Piispaselta.

Sain Lignell & Piispaselta tuotenäytteenä ihanaa Saltkis Suolakaramelli Shottia. Makea, toffeinen ja suolaisen kinuskikaramellinen likööri sopii juotavaksi sellaisenaan, juomasekoituksiin, leivontaan ja jälkiruokiin. Minut Saltkis inspiroi kehittelemään vielä toisenkin uuden laskiaispullaversion tälle vuodelle. Itse tehty mantelimassa sai herkullisen maun likööristä, samoin kermavaahto. Saltkis -laskiaispullat nautittiin laavulla nuotion äärellä ja Saltkis -nautinto oli täydellinen, kun kuuman kaakaonkin joukkoon lorautettiin vielä Saltkis Suolakaramelli Shottia.

Saltkis -laskiaispullat

6 pikkupullaa

Saltkis -mantelimassa:
80 g mantelijauhoa
1 1/2 dl tomusokeria
3 - 4 rkl Saltkis -likööriä

Sekoita mantelijauho ja tomusokeri. Lisää Saltkis -likööri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä massa tuorekelmun avulla tangoksi. Säilytä viileässä ja siivuta massaa laskiaispullien täytteeksi.

Saltkis -kermavaahto:
2 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
2 rkl Saltkis -likööriä

Vaahdota vispikerma. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Lisää likööri ja vatkaa vaahtoa vielä hetki.

Halkaise pikkupullat ja leikkaa Saltkis -mantelimassasta siivuja. Lado siivut pullapohjien päälle. Jaa Saltkis -kermavaahto pullille ja nosta pullien kannet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-