tiistai 9. helmikuuta 2021

Laskiaisen piparipullat


Kuka rakastaa raakaa piparkakkutaikinaa, käsi ylös? Jos rakastat myös laskiaispullia, tämä resepti on juuri sinulle! Koska meillä oli vielä pakastimessa joululta jäänyttä piparkakkutaikinaa, ja laskiainen lähestymässä, siitä se ajatus lähti. Perinteisten laskiaispullien lisäksi halusin kokeilla uutta ja se pakastimessa ollut piparkakkutaikina löysi paikkansa. Muutamasta pikkupullasta leivoin piparipullan laittamalla pikkupullan päälle taikinaa. Paistetut piparipullat täytin sitten raa'alla piparkakkutaikinalla ja kermavaahdolla. Hyvää! Rapea pipari laskiaispullien kannessa ja sisällä paistettua pipariakin parempaa raakaa piparkakkutaikinaa.

Pikkupullia varten tein ensimmäistä kertaa makean juuren. Aiemmin olen leiponut pullat miedoksi ruokitulla hapanjuurella. Tällä kertaa tuli parhaimmat pullat ikinä. Niin pehmeitä ja kuohkeita. Pullat säilyttivät pehmeytensä jopa jääkaapissa. Laskiaispullien pikkupullat jokainen voi leipoa haluamallaan tavalla, joko hiivalla, hapanjuurella tai vaikka käyttää kaupan pakastepullia.

Laskiaisen piparipullat

Piparipullat:
pullataikinaa
piparkakkutaikinaa

Voiteluun:
kananmuna

Täyte:
piparkakkutaikinaa
kermavaahtoa

Leivo pullataikina pikkupulliksi. Kun pullat ovat kohonneet ja valmiita uuniin, voitele pullat kananmunalla. Kaulitse piparkakkutaikina ja ota muotilla jokaisen pullan päälle piparkakku. Aseta piparit pullien päälle ja paista piparipullat uunissa 200 asteessa n. 15 min. Ota pullat uunista ja anna jäähtyä. Halkaise jäähtyneet pullat. Ota piparkakkutaikinasta muotilla taas pipareita ja laita raaka pipari jokaiselle pullapohjalle. Pursota pullille kermavaahtoa ja nosta pullakannet paikoilleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-