keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Nelson Garden Harvy 3 -vesiviljelypakkaus

 Saatu tuotenäytteenä Nelson Gardenilta.

Kun syksyllä kasvatuskausi ulkona puutarhassa päättyy, on kiva sisällä jatkaa kasvatusta edes pienessä mittakaavassa. Olin iloinen, kun pääsin testaamaan Nelson Gardenin Harvy 3 hydroviljelyyn tarkoitettua viljelylaatikkoa. Nyt ei kevään ja uuden kasvukauden odottaminen tee niin tiukkaa, kun saa pitkin talvea ikkunalaudalla kasvattaa kaikkea pientä, aluksi jännityksellä odottaa itääkö mikään, ja itämisen jälkeen seurata taimien kasvua. Ja lopulta tietenkin saa vielä syödä syötävät kasvit pois. Nelson Garden Harvy 3 -viljelylaatikossa voi kasvattaa sekä hyötykasveja että kukkia vedessä ilman multaa ja aiempaa osaamista.

Nelson Garden Harvy 3 -lahjapakkaus on pieni aloituspakkaus hydro- eli vesiviljelyyn. Lahjapakkaus sisältää kaiken tarvittavan: valkoisen laatikon ja kannen kolmelle taimelle ja esikylvetylle kapselille (3 salaattia, 3 basilikaa), kasvatuskorit, 250 ml erikoisravinnetta, led-listan sekä imukuppiripustimen. Hydroviljelyn aloittaminen on helppoa ja nopeaa, eikä aiempaa kokemusta siis tarvita. Nelson Garden Harvy 3 -lahjapakkaus on tulevaa jouluakin ajatellen mainio lahjaidea kaikille, jotka vähänkin ovat kiinnostuneita kasvattamaan kaikkea itse.

Ja se viljely tapahtuu näin. Kaadetaan viljelylaatikkoon 4 litraa kylmää vettä. Lisätään 8 ml ravinneliuosta. Laitetaan kylvökapselit kylvökoreihin ja poistetaan tarraetiketit. Laitetaan kylvökorit paikoilleen viljelaatikon kanteen ja nostetaan viljelylaatikko vaikka ikkunalaudalle. Odotetaan muutama viikko ja lisätään vain tarvittaessa vettä ja ravinneliuosta. Helppoa ja nopeaa kuin mikä!

Jännityksellä odotin saanko vesiviljelyssä mitään kasvamaan ja asennoiduin odottamaan viikkoja kasvun alkamista. Mutta yllätys oli suuri, kun jo reilun vuorokauden päästä ensimmäiset siemenet olivat itäneet. Eipä sitten muuta kuin virittelin led-valaisimenkin antamaan pienille aluille lisävalaistusta näin pimeimpänä vuodenaikana. Piristävää seurata pienien taimien kasvua, kun ne kasvavat ihan silmissä. Nyt aluksi kasvatin lehtisalaattia, basilikaa ja persiljaa. Talven mittaan aion kasvattaa yrttejä ja keväällä kokeilen kesäkukkien esikasvatusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-