maanantai 7. joulukuuta 2020

Suklaaganache-piirakka

 Wine & Roses -mineraalisormisuola saatu Culinaristit.comilta.

Tein itsenäisyyspäivän herkuksi suklaaganache-piirakan. Keksipohjainen piirakka on tosi nopea ja helppo valmistaa, ja sen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen. Suklaaganache-täytteen hyytyminen vie kuitenkin jokusen tunnin, niin siksikin piirakka on hyvä tehdä ajoissa valmiiksi. Suklaaganache-piirakka on riittoisaa, koska se on sen verran makeaa, että pienikin siivu riittää hyvin viemään makean nälän. Piirakan päälle ripoteltu Wine & Roses -mineraalisormisuola viimeistelee piirakan antaen piirakalle sekä hienoa makua että myöskin näköä. Wine & Roses -mineraalisormisuola sisältää mineraalisormisuolaa, ruusun terälehtiä, rosmariinia ja kuivattua punaviiniä.

Suklaaganache-piirakka

Pohja:
200 g Oreo tai Domino -täytekeksejä
50 g voita

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita
ripaus suolaa

Päälle:
Wine & Roses -mineraalisormisuolaa

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita vuoka jääkaappiin. Valmista suklaaganache. Paloittele suklaat kulhoon ja ripauta joukkoon hieman suolaa. Mittaa kattilaan kuohukerma ja voi. Kiehauta ja kaada seos sitten kulhoon suklaan päälle. Anna hetki olla ja sekoita sitten suklaaganache tasaiseksi. Kaada suklaaganache vuokaan piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle Wine & Roses -mineraalisormisuolaa ja laita vuoka jääkaappiin n. 4 tunniksi, kunnes suklaaganache jähmettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-