maanantai 26. lokakuuta 2020

Punaviinivoi

 Punaviinisuola ja -pippuri saatu Culinaristit.comilta.

Erilaisia maustevoita on helppo tehdä ja niillä kruunaa aterian kuin aterian. Viikonloppuna valmistin miehelleni syntymäpäiväateriaksi valkosipuliperunoita sekä naudan ulkofileepihvejä. Viimeisen silauksen aterialle antoi hienon värinen punaviinivoi. Punaviinivoissa on sama makumaailma kuin punaviinikastikkeessakin, joten se on omiaan juuri pihvien lisukkeeksi. Punaviinivoita voi kokeilla myös vaikka pastan joukkoon.

Punaviinivoi valmistetaan jo hyvissä ajoin, jolloin pääaterian valmistamiselle jää paremmin aikaa eikä tarvitse keskittyä moneen asiaan yhtä aikaa. Jos aterialta jää maustevoita yli, se säilyy jääkaapissa viikon verran. Maustevoit voi aina myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Kätevää onkin, jos pakastimessa on maustevoita valmiina. Varsinkin kesällä saa nopeasti grillipihveille pakastimesta valmiit lisukkeet.

Punaviinivoi

1 dl punaviiniä
2 tl ruskeaa raakaruokosokeria
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl timjamia
1 laakerin lehti
100 g voita
1 rkl persiljaa
1 rkl ruohosipulia
1 tl punaviinisuolaa
1 tl punaviinipippuria

Mittaa kattilaan punaviini. Lisää joukkoon raakaruokosokeri. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulin kynsi. Lisää kattilaan hienonnetut sipulit, timjami ja laakerin lehti. Keitä seosta kasaan, kunnes sitä on jäljellä 2 - 3 ruokalusikallista. Jäähdytä ja poista laakerin lehti. Sekoita huoneen lämmössä pehmennyt voi ja jäähtynyt punaviiniseos keskenään. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja ruohosipuli. Mausta punaviinisuolalla ja -pippurilla. Muotoile voiseos tangoksi tuorekelmun avulla ja anna jähmettyä jääkaapissa.


3 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-