tiistai 13. lokakuuta 2020

Nachopannu nuotiolla

Yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa.

Viikonloppuna aloitimme vihdoin laavukauden. Tai olemme tietenkin laavullamme käyneet tämän tästä, mutta nuotion poltonhan lopetamme siellä aina keväällä kesän ajaksi metsäpalovaaran vuoksi. Mutta nyt vihdoin nuotiota uskaltaa taas polttaa ja meillekin osui sopivasti aikaa lähteä laavulle pidemmäksi aikaa istumaan. Ihanaa taas kaikessa rauhassa istuskella metsän keskellä, katsella nuotiossa roihuavia liekkejä ja valmistaa samalla jotain syötävää. Nyt laavukauden avajaisissa loimutimme lohta, paistoimme hot dogeja sekä teimme alkupalaksi nachopannun nuotiolla. Helppoa, mutta hyvää nuotioruokaa. Nachopannuun tulevan jauhelihaseoksen paistoin valmiiksi jo kotona aikaa säästääkseni, mutta halutessaan paistamisen voi jättää nuotiollekin. Nachopannun voi tehdä myös grillissä. Lopuksi lämmitettiin vielä nokipannussa vuoden ensimmäiset glögit, joten samalla taidettiin aloittaa jo joulukausikin.

Pizzapäivältä jäi punajuuri-vuohenjuustopizzan kanssa nautittua Espiritu de Chile Shiraz Cabernet -punaviiniä puoli pulloa. Otin pullon lopun laavulle mukaan ja juotiin se pois nachopannun seurana. Koska Espiritu de Chile Shiraz Cabernet on runsas ja aromikas viini, sopii se hyvin myös mausteisten texmex-ruokien kanssa juotavaksi. Viini on edullinen ja hyvä valinta monikäyttöisyytensä vuoksi.

Nachopannu nuotiolla

pieni pussi nachoja
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl ruokaöljyä
1 prk maissia
1 ps tacomaustetta
1 dl vettä
1 prk salsakastiketta
150 g juustoraastetta
jalapenosiivuja

Lisäksi:
1 prk creme fraichea
korianteria tai lehtipersiljaa

Ruskista jauheliha valurautapannulla tilkassa öljyä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää hienonnetut sipulit ruskistetun jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipulit pehmenee. Sekoita joukkoon valutettu maissi, tacomauste sekä vesi. Jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut. Levitä valurautapannulle kerros nachoja. Lisää joukkoon puolet jauhelihaseoksesta, puolet salsakastikkeesta ja puolet juustoraasteesta. Tee toinen kerros nachoista ja lopusta jauhelihaseoksesta, salsakastikkeesta ja juustoraasteesta. Lisää päälle jalapenosiivuja. Peitä pannu foliolla ja laita pannu nuotiolle ritilän päälle. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Ota pannu nuotiolta, poista folio ja lusikoi päälle creme fraichea. Ripottele pinnalle korianteria tai lehtipersiljaa.


Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-