maanantai 7. syyskuuta 2020

Savulohifilee makusuolalla & savustetut sitruunat

Bio Flocons de Sel Wasabi & Sesame -mineraalisormisuola saatu Culinaristit.comilta.


Savustamme usein lohta. Useimmiten lohifilee on maustettu ainoastaan suolalla, eikä savulohi välttämättä mitään muuta kaipaakaan. Välillä on kuitenkin kiva kokeilla myös uusia makuvivahteita, ja viime kerralla kokeilinkin maustaa savustettavan lohifileen Culinaristeilta saamallani makusuolalla. Lohelle valitsin Flocons de Sel Wasabi & Sesame -mineraalisormisuolan, eli suolan, joka on maustettu wasabilla, mustilla seesamin siemenillä ja soijakastikeella. Makusuolalla savulohifileeseen sai helposti uutta twistiä. Lohifileen kanssa savustin myös sitruunoita, joista savulohelle sai puristaa vielä mehua antamaan lisämakua. Savulohifileelle sopisi hienosti myös Bio Flocons de Sel Atlantic Seaweed tai Salt Flakes 05 Nori Seaweed -mineraalisormisuolat.

Savulohifilee makusuolalla & savustetut sitruunat

n. 1 kg ruodoton merilohifilee
Bio Flocons de Sel Wasabi & Sesame -mineraalisormisuolaa
2 sitruunaa

Lisäksi:
savustuslastut
muutama palasokeri

Ripottele ruodottoman lohifileen pinnalle kauttaaltaan Bio Flocons de Sel Wasabi & Sesame -mineraalisormisuolaa. Anna maustua 1 - 2 tuntia jääkaapissa. Lämmitä savustuspönttö. Laita savustuslastut savustuspöntön pohjalle lastulaatikkoon. Lisää joukkoon palasokerit antamaan lisäväriä kalalle. Laita lohifilee ritilälle, lisää viereen puolikkaiksi halkaistut sitruunat ja nosta ritilä savustuspönttöön, kun siellä alkaa savua muodostumaan. Savusta fileen koosta ja savustuspöntön lämpötilasta riippuen, kunnes kala on kypsää ja saanut hyvän värin. Purista savustetuista sitruunan puolikkaista mehua savulohifileelle syödessä.


3 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-