sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Parmesaaniperunat


Peruna on tosi monipuolinen raaka-aines, ja kesällä parsaperunat innostivatkin useisiin eri reseptikokeiluihin. Yksi parhaista kokeiluista oli parmesaaniperunat. Ainakin siitä päätellen, miten nopeasti rapeat perunalohkot katosivat pöydästä parempiin suihin. Juustolla kuorrutetut perunat sopivat dippailtavaksi sormiruoaksi tai lisukkeeksi ruoalle kuin ruoalle. Meillä parmesaaniperunoiden seuraksi grillattiin kanankoipia.

Parsaperunoiden pitkulainen muoto on omiaan lohkoperunoiksi ja rakenne uuniperunoiksi sopiva. Parmesaaniperunat voi tietenkin tehdä jostain muustakin uuniin sopivasta perunalajikkeesta. Mutta jos onnistut parsaperunoita löytämään, kannattaa ehdottomasti kokeilla niitä. Parsaperunoiden maku on maukas ja pähkinäinen. Parmesaaniperunoiden dippinä meillä oli vain ketsuppia ja majoneesia, mutta niille voi hyvin valmistaa myös jonkun hyvän dippikastikkeen.

Parmesaaniperunat

1 kg perunoita
1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
n. 2 dl raastettua parmesaania

Lisäksi:
ruohosipulia

Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Pyörittele lohkot ruokaöljyssä ja mausteissa. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle raastettu parmesaani. Paahda perunoita uunissa 225 asteessa 30 - 45 min., kunnes pinta saa väriä ja perunat on rapeita. Ota perunat uunista ja ripottele päälle vielä hienonnettua ruohosipulia. 

1 kommentti:

  1. Meillä on myös parmesaaniperunta tykättyjä. Olen tehnyt niitä vain isoina paksuhkoina viipaleina. Nämä veneen malliset ovatkin kauniita ja tosi herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-